Täby Jarlabanke
STOCKHOLMS VÄSTRA

Täby Jarlabanke Rotaryklubb är en del av ett globalt yrkesnätverk av människor, med olika yrken och erfarenheter
som du kan ha nytta och glädje av. Dessutom gör vi insatser i närsamhället och internationellt. Varje onsdag träffas
vi över en frukost och utbyter tankar, idéer och kunskaper
och lyssnar till ett föredrag om något intressant och ofta
högaktuellt ämne. Vi träffas både på Triften och via Zoom. Gäster som vill deltaga genom Zoom kan mejla oss
via mejl-adressen i vänsterspalten.

Låter det intressant? Vill du veta mer och kanske bli medlem i vår klubb? Då är du välkommen att höra av dig
till: taby-jarlabank@rotary.se eller ringa någon av oss som du hittar under flik ”Om klubben/Funktionärer” på den här
sidan.

Rut Casselbrant Ludwig
President 


onsdag den 13 oktober 2021
Malmö Choklad

Jakob Fylkner berättade om sitt företag Malmö Choklad och lät ta del av några smakbitar.
 
onsdag den 6 oktober 2021
Gregor Hackman, hållbarhetschef på Täby kommun berättar om hållbarhetsarbetet i Täby.

Gregor Hackman, hållbarhetschef på Täby kommun berättade om hållbarhetsarbetet i Täby.
 
onsdag den 29 september 2021
Narda Ontiveros, Mexikansk student på KI berättar om Livet i Mexiko.

Narda Ontiveros, Mexikansk student student på Karolinska Institutet berättade om livet i Mexiko.
 
onsdag den 22 september 2021
Rotariana

Roariana med många bra ideer.
 
onsdag den 8 september 2021
Gunvenörsbesök

Besök av vår distriktsguvenör, Dag Johanesson.
 
onsdag den 1 september 2021
Täby hembygdsförening

John-Erik Larsson, ordförandfe i Täby hembygdsförening, berättar om det ökande intresset för hembygden i Täby. Medlemstillströmningen är rekordhög!
 
onsdag den 25 augusti 2021
Veteranflottiljen

Göran Algernon höll ett föredag om Veteranflottiljen, världens största körbara museiflottilj! Den består av 19 fartyg, varav 13 går att använda. Syftet är att bevara äldre örlogsfartyg för eftervärlden. Fartygen ägs inte av föreningen, utan chartras och drivs genom avtal med ägarna. Finansiering sker med medlemsintäkter, betalning för körningar och sponsorer. Basen är på Gålö. Föreningen marknadsför sig via örlogsdagar, hamnbesök etc.
 
onsdag den 23 juni 2021
Presidientbyte

Det ver ett trevligt presidentbyte när Anders Skogsmo lämnade över presidentskapet till Rut Casselbrant på Triften Hägerneholm! Kul att får träffas på riktigt igen!
 
onsdag den 16 juni 2021
Ett Tryggare Sverige?

Magnus Lindgren Generalsekreterare Stiftelsen Tryggare i Sverige berättade om situationen i Sverige. Under de senaste åren har frågor som rör brott och otrygghet kommit att diskuteras allt mer, både i den offentliga debatten och vid många köksbord runt om i Sverige. Men hur ser det egentligen ut och vad kan göras åt situationen? Är Sverige representativt för hur brottsligheten ser ut i andra delar av vår omvärld eller skiljer sig den svenska situationen i något avseende? https://tryggaresverige.org
 
fredag den 4 juni 2021
Gymnasiearbete Övergödningens konsekvenser på blåstång

Årets Stipendum från Rotary Täby-Jarlabanke gick till gymnasiearbetet: Övergödnings konsekvenser på blåstång i Östersjön. Stort grattis till Tilde Kilgren, Karl Thorén och Thea Westerdahl från Åva Gymnasium! Bra jobbat!
 
fredag den 4 juni 2021
Besök hos Claes Rönnqvist i Simrishamn

I fredags besökte Wilhelm och Ronny med respektive Claes Rönnqvist och hans fru Evamarie deras nyöppnade restaurnag Tobias Hörna i Simrishamn! En fantastik restaurang i anslutning till campingen i Simrishamn. Restaurangen är specialicerad på själva navet i kostcirceln, hamburgare och lokala ölsorter. (Även vin finns såklart.) Vi tror inte att vi behöver önska dem lycka till, kvaliteten hamburgarna kommer att utan tvekan att fylla resturangen under hela sommaren.
 
onsdag den 2 juni 2021
TÄBY FRÅN EN MÄKLARES PERSPEKTIV

Urlika Dahlin, fastighetsmäklare i Täby, berättade om bostadsmarknaden i Täby, både en historisk återblick samt en framåtblick. Hur har bostadsmarknaden utvecklats i Täby generellt sett. Vad finns det för intresse för olika boendetyper och områden. Ulrika lämnade även tips om man går i säljartankar eller letar efter en ny bostad. Hur börjar man, vad ska man förbereda, var ska man bo och hur ska man göra för att vinna budgivningen. 
 
fredag den 28 maj 2021
Historisk Walk & Talk på Rindö

I fredags var flera i klubben på en historisk walk & talk på Rindö under sakkunnig ledning av Karl-Eric Kanne.
 
onsdag den 26 maj 2021
Dialog i det moderna ledarskapet

Klas Orsvärn PhD, menar att ibland får samtal karaktären av dialog, detta då vi behåller ett nyfiket utforskande trots olika åsikter. Men vi vet för lite om hur det går till. Klas menar att det bästa sättet att utveckla förmågan till dialog är att samtala om det – dialog om dialog, helt enkelt.
På 90-talet forskade Klas Orsvärn om artificiell intelligens och startade ett IT-företag som nu vuxit till över 200 anställda. Under sina 20 år som entreprenör insåg Klas att vi som leder organisationer vet alldeles för lite om mänsklig samverkan. För sex år sedan slutade Klas jobba operativt för att ägna sig åt tvärvetenskapliga studier om hur vi människor egentligen får saker gjorda tillsammans – och vad som hindrar oss.
 
onsdag den 19 maj 2021
Dödskaravanen - Emigrationen som gick fruktansvärt fel.

Mats Erasmie förklarar den svenska emigrationen i allmänhet och varför folk valde Brasilien/Argentina i synnerhet. Vad hände egentligen med de närmare 10 000 personer som gav sig av? Vad upplevde de och hur lever deras ättlingar idag? Vad kan vi lära av deras upplevelser. 
Deras öden finns nu också i romanen Dödskaravanen och handlar om Arvid och Anna som lämnar fattigsverige 1891 för att söka lyckan i Brasilien...
 
onsdag den 28 april 2021
Inblick i Agilokliniken

Kroppen och livet och du själv i mitten. Så började Markus sin anförande.Han fortatte sedan att betona vikten av att vi rör på oss. Människan är komplex och styrs av bl a olika hormoner. Det gäller att ha balans i livet – med tid för återhämtning efter stressfyllda arbetspass. Högt blodtryck, smärta eller andra kroppsliga problem härhör ofta från att vi sitter still för mycket och rör oss för lite.Människan är en negativ skeptiker av naturen. Det gäller att använda ett bra Mind Set dvs Tankens Kraft och välja det positiva i t ex konflikter med andra, men också till välja goda saker. Logga in för att läsa mer i veckobrevet.

 
onsdag den 14 april 2021
Barndiabetes Typ 1

Karolina är själv mamma till ett barn med diabetes typ 1, och hon har också andra anhöriga i flera generationer som har diabetes.
Sjukdomen är tills vidare obotlig och man vet inte dess orsaker. Som mamma är hennes jobb att ”knäcka extra som bukspottskötel”, d v s att dygnet runt medverka till att balansera insulintillgången. Det finns numera avancerade tekniska hjälpmeldel för detta med bl a appar i mobiltelefonen som larmar vid behov.
Diabetes typ 1 leder till minskad förväntad livslängd. 10 000 barn i Sverige har sjukdomen. Okunskapen i samhället om sjukdomen är stor.
Karolina är också verksam för Barndiabetesfonden, som behöver pengar för forskning. www.barndiabetesfonden.se/jag-vill-bidra

 
onsdag den 7 april 2021
Hur Demokratier dör

Vi har alla på olika sätt upplevt hur demokratier dör en våldsam död genom invasion, militärkupper eller andra inhemska krafter.
Vanligare är emellertid att de dör en långsam död, ungefär som många cancerpatienter.
Illustrerande exempel har vi i Mussolini som insattes för att återställa ordningen vilket skedde och mer därtill...
Hugo Chavez i Venezuela, Sydamerikas äldsta demokrati, fungerade i början bra, men övergick till diktatur.

Weimarrepubliken är ett mycket bra exempel på hur demokratiska krafter trodde att de skulle kunna tygla en utomstående kraft som Hitler när ordningen hade kommit på plats, och vi vet alla hur det gick.
 
onsdag den 31 mars 2021
Mat, träning och motivation

Terese Roupé från itrim Täby berättade om deras metod för att, som de säger, ta dig i mål med dina ambitioner. Itrim kallar sig världsledande inom hållbar viktminskning.
Det handlar om mat, träning och motivation och itrim bygger det på fyra hörnstenar som är:

-        Coaching

-        Personlig träning

-        Personlig kostplan

-        Stress, sömn och återhämtning.

För att skapa motivation är det viktigt att få en första snabb viktminskning. Här är maten en avgörande faktor.
Sen handlar det om ett personligt träningsprogram som innehåller både uthållighet, muskelutveckling, robusthet och exposivitet.

Inte minst styrketräningen är oerhört viktig eftersom muskelmassa bränner energi

 
onsdag den 24 mars 2021
Ronny Carlsson tilldelas Paul Harris Fellow

Ronny Carlsson tilldelas idag Rotarys högsta utmärkelse Paul Harris Fellow!

Styrelsens motivering:

 • Ronny firar i år 10-årsjubileum i klubben och har deltagit i styrelsen hela åtta av dessa år. Det som började med ansvar för programkommittén och sedan klubbkommittén övergick senare med det riktigt betydelsefulla arbetet som IT-ansvarig.
 • Ronny är TJRKs IT-samordnare. Vad skulle vi alla göra utan Ronnys fasta hand? Inte minst under detta pandemi-år har Ronnys insatser varit ovärderliga. Han har i god tid planerat och faciliterat snart sagt varje möte till ett lyckat digitalt event.
 • Redan tidigare, vid Rotary Sveriges omfattade datakrasch 2019, kunde vi tack vare Ronnys gedigna arbete komma lindrigare undan än många andra klubbar.
 • Inte ens en fysisk flytt till Malmö har hindrat Ronny från att fortsätta värna om sin klubb och bidra till att vi alla har en fungerade plattform att verka utifrån.
 • Ronny har också i sin egenskap av entreprenör också varit en värdefull mentor för många ungdomsprojekt och UF-arbeten.
 • Ronny är dessutom en hjälpsam och trevlig person som med glatt humör bidrar till att skapa en god stämning på våra sammankomster.
 • Ronny, du är en synnerligen värdig Paul Harris Fellow.
 
onsdag den 24 mars 2021
Rose-Marie Lundblad tilldelas Paul Harris Fellow

Rose-Marie Lundblad tilldelas idag Rotarys högsta utmärkelse Paul Harris Fellow!

Styrelsens motivering:

 • Rose-Marie har vari med i klubben sedan 2005 och suttit i styrelsen i 11 år, tala om klubbmedlem som ställer sin tid och kompetens till förfogande!
 • Rose-Marie har tjänstgjort på en rad olika poster både som president och som ordförande i programkommitté, klubbkommitté och medlemskommitté. Hon deltar också aktivt i internationella kommittén. 
 • Rose-Marie är med andra ord en mycket flitig och mångsidig klubbmedlem som rycker in både här och där och bidrar med att skapa ett väldigt trevligt och positivt klimat i vår klubb.
 • Inte minst har Rose-Marie engagerat sig i vårt kvinnliga nätverk inom klubben för att stärka sammanhållningen och främja arbetet för en mer jämställd klubb.
 • Rose-Marie, ett varmt och innerligt grattis till din utnämning till Paul Harris Fellow.
 
onsdag den 24 mars 2021
20:års-lunch på Triften

Idag var en dag med flera trevliga aktiviter för att fira vår 20:års dag!
I morse började vi med Zoom-möte och bildkavalkader sammanställda av Mac Lennart Lindskog och Ingvar Börtemark.
Senare under förmiddagen blev det walk & talk under ledning av Peer Weding för att senare övergå i en utomhuslunch i solen på Triftens stora takterass i Hägerneholm. Där blev det påsklotteri och utnämnade av Paul Harris Fellow. En riktigt bra dag helt enkelt!
 
måndag den 22 mars 2021
Göran Andersson tilldelas Paul Harris Fellow

Göran Andersson tilldelas idag Rotarys högsta utmärkelse Paul Harris Fellow!
Styrelsens motivering är:
 • Göran är en av klubbens mesta Rotary-medlemmar. Efter erfarenhet från tre andra klubbar kom han till TJRK 2005.
 • Göran har gjort mångåriga och gedigna insatser för vår klubb och våra projekt inte minst genom sitt styrelsearbete i klubben i 6 år, och därefter som revisor under flera år.
 • Göran har med andra ord aktivt medverkat till att utveckla klubben genom tjänstgöring i flera befattningar bl.a. klubbkommittén, våra tre presidentroller och inte minst som flerårig webmaster.
 • Görans internationella erfarenheter och säkerhetspolitiska kompetens gör att han ofta har bidragit till att vidga vyerna och ytterligare öka spännvidden på vår samhällsdebatt i vår Rotaryklubb.
 • Vi gratulerar Göran till utnämningen till en äkta Paul Harris Fellow.
 
söndag den 21 mars 2021
Påsklotteri! den 24:e mars!

Klubben firar tjugo år onsdag den 24 mars!!! 

En av flera trevligheter under kommande mötet är vårt traditionella och jättefina påsklotteri.

Internationella Kommittén organiserar ett Påsklotteri till förmån för klubbens kommande projekt i Lettland.

 
onsdag den 17 mars 2021
Hur Täby och Danderyd växte fram

Lars-Gunnar Wallin berättad inledningsvis om sitt liv samt hans politiska utveckling. Föredraget kommer att handla om hur Täby växte fram till en stor kommun från 50-talet och hur det idag med de fyra kommundelarna, Djurholms stad, Stocksunds köping, Danderyds köping coh Enerbyberg municipalsamhälle 1970 blev Danderyds kommun. Lars-Gunnar har bott i alla delar av nuvarande Danderyds kommun och även på 50-talet i Täby med sina föräldrar. Det blev många frågor och svar!
 
tisdag den 16 mars 2021
Sigvard Christiansson tilldelas Paul Harris Fellow

Sigvard Christiansson tilldelas idag Rotarys högsta utmärkelse Paul Harris Fellow!
Styrelsens motivering är: 
 • Sigvard är med sina 83 år fyllda klubbens nestor.
 • Sigvard är en av våra mest engagerade klubbmedlemmar. Som en av klubbens entreprenörer begrundar han inte bara aktuella samhällsproblem utan gör något åt dem också. 
 • Sigvard var direkt med när vi sökte mentorer till våra nya svenskar och har satsat både tid och pengar för att hjälpa till med deras integration i vårt samhälle. Och nu senast brinner han för att förbättra äldrevården i Täby.
 • Även om Sigvard med medlemskapets och ålderns rätt med råge uppfyller vår 85-regel föregår han med gott exempel och deltar ofta i klubbens aktiviteter. 
 • Som en av klubbens verkliga mecenater har Sigvard gjort sig förtjänt av denna utmärkelse flera gånger om. Genom frikostiga donationer till våra vinlotterier har klubben kunnat sätta av stora summor till våra olika projekt genom åren
 • Sigvard, vi hälsar dig varmt välkommen till att bli en värdig Paul Harris Fellow.
 
onsdag den 10 mars 2021
Hur man blir en bättre fotograf

C-H Segerfedlt berättade hur man blir en bättre fotograf och tar bilder man blir nöjd med. Det var en vacker bildföresläsning med många tips och råd om hur ens bilder, med enkla metoder, blir bättre.
 
måndag den 8 mars 2021
Carl-Erik Kanne tilldelas Paul Harris Fellow

Carl-Erik Kanne tilldelas idag Rotarys högsta utmärkelse Paul Harris Fellow!
Styrelsens motivering är: 
 • Carl-Erik är en av klubbens grundare dvs han har varit med sedan vi startade 2001.
 • Carl-Erik gör och har gjort mångåriga och gedigna insatser för TJRK och våra projekt.
 • Carl-Erik har tjänstgjort både som president och som kompetent mentor till sina efterträdare.
 • Carl-Erik har särskilt utmärkt sig med klubbens ungdomsprojekt dvs. vårt skolprojektarbete och UF-arbete som en mycket initierad, uppskattad och framgångsrik coach till sina adepter.
 • Carl-Erik visar på ett mänskligt och trevligt sätt att han bryr sig om sina klubbkamrater.
 • Carl-Erik delar som mångårig munskänk gärna med sig av sina stora kunskaper inom vin och dryck både genom att organisera och leda provningar för klubben eller bara komma med ett gott råd i dess rätta bemärkelse.
 • Kort sagt, Carl-Erik en verkligt värdig Paul Harris Fellow!
 
onsdag den 3 mars 2021
Walk & Talk

Efter Rotariana via Zoom, blev det Walk & Talk och like fika, IRL!
 
onsdag den 24 februari 2021
Icehotel

Åsa Ribbing Marketing Manager för Icehotel berättar om hur de erbjuder livsberikande och oförglömliga is-, konst- och naturupplevelser i arktisk miljö. Detta genom Ishotellet Jukkasjärvi destinationen och Icehotel Creative Experience med isbarer och isevent över hela världen. Destinationen Icehotel i Jukkasjärvi ligger 20 mil norr om Polcirkeln och består av två världsunika hotel med konstutställning av snö. Icehotel Createive Experience står bakom de internationella koncepten Absolut Icebar och Icebar by Icehotel. Åsa Ribbings presentation
 
onsdag den 24 februari 2021
Walk&Talk Stolpaleden

Vi är inte bara en aktiv klubb via Zoom-möten.
Stolpaleden är 3 km lång från Ensta krog till Visinge station.
 
torsdag den 18 februari 2021
Vad är ESRAG och varför är miljön relevant för rotary och Täby

Dagens föredragshållare/presentatör: Ingrid Hesser informerade oss om ESRAG, dvs Rotarys sjunde och senaste fokusområde: Omsorg om miljön. Definition: Miljö och hållbarhet omfattar ekonomi, socialt och ekologiskt tänkande, är kopplat till Agenda 2030. Nu täcker Rotarys sju fokusområden FN:s 17 hållbarhetsmål. En kan inte göra allt men alla kan göra någonting. Så skaffa info, sprid kunskaper, påverka din omgivning och lev som du önskar att andra gjorde med tanke på hållbar miljö.
 
onsdag den 10 februari 2021
IT-Säkerhet och Lösenordshantering

Ronny Carlsson faciliterade ett samtal med frågor och svar runt Lösenordshantering, VPN (Virtual Private Network), Krypterad hårddisk och Mejl med bifogade filer. 
 
onsdag den 3 februari 2021
Mai-Lis Hellénius

Mai-Lis Hellénius höll ett mycket intressant fördrag om det senaste inom livsstil och hälsa, om det farliga sittandet och bästa maten för hälsan. 
 
onsdag den 20 januari 2021
Mäniskans obilologiska natur.

Peer Weding pratade om hälsa i en kontext av hur vi lever idag och hur det påverkar oss uitfrån människans biologi. 
 
onsdag den 2 december 2020
Youminium

Martin Kåver berättade om hur de har byggt upp Younium samt abonnemangsaffären. Younium är en B2B lösning, en prenumerationstjänst som levereras som en SaaS. Idén bakom Youniums etablering 2017 var att lösa ett återkommande problem som flera företag med en abonnemangsaffär har.
 
onsdag den 25 november 2020
Nordiskt Valideringsforum

page2image26962432

De två föredragshållarnaAnna Karin Jendert och Åsa Pontén  är delägare i företaget, tillika syster. De startade verksamheten med att de tog över ett konkursbo som de har strukturerat upp och fått ”på fötter”. Utgångspunkten för affärsupplägget är enligt Åsa och Anna Karin att ”alla individer skall kunna komma till sin rätt genom att få validerat vad den verkligen kan”. Målet med verksamheten är att hjälpa individer att komma ut i arbetslivet.

page2image26957056
 
onsdag den 18 november 2020
En ekonomisk utmaning för täby kommun

Hans Ahlgren gav ett mycket intressant och givande föredrag om hur det är att vara kommunalråd (L) mm i Täby kommun. Vi fick en inblick i hur kommunen är organiserad och i kommunens ekonomi. 
 
onsdag den 11 november 2020
Utbytestudent Dirk Odendaal

Dirk Ogentaal gav en intressant bild av sitt hemland Sydafrika, dess historia, geografi, etnografi, matkultur, etc samt gav sitt perspektiv på dagens Sydafrika.

 
onsdag den 10 juni 2020
Nedslag i Provance

Mervi och Jörgen visade bilder och berättade om sitt hus i Provence och trakten runt omkring. Det ligger i en liten stad mellan Avignon och Marseille, och landskaåpet i dessa tider bedårande vackert med böljande fält av lavendel och solrosor.
 
onsdag den 3 juni 2020
Jonas Lovén fd. ambassadör i Kuba

Intressant beskrivning av Jonas Jovén, fd. amabassadör i Kuba 2016 - 2019. Bl. a. Kubas polistiska historia från 1959, via Olof Palmes besök 1975 och Barak Obamas historiska besök april 2016 till november 2016 då Donald Trump vred klockan tillbaka. Jonas beskrev även den ekonomiska utmanande situationen som Kuba befinner sig i med brist på matvaror och fattigdom.
 
onsdag den 27 maj 2020
BeeLabs biodling för framtiden

Anders Widgren, styrelseordförande på Beelabs höll mycket intressant föredrag om BeeLabs digitalt uppkopplade bikupan. Den är en variant av den klassiska smålandskupan. Läs gärna mer på: https://www.beelab.se

 
onsdag den 13 maj 2020
Stina Walslter berättar om hur Restaurang Triften har påverkats av Coronapandemin

Stina Wallster, ägare till Triften, berättade om de svåra utmaningarna i restarangbranchen under coronapandemin.
 
onsdag den 22 april 2020
Mitt nya företag i Kalabrien

Vår egen Tina Björkegren berättade om sitt nya företag: Förmedling av lägenheter för långtidsuthyrning i Badolato, Kalabrien på Italienska sydkusten, och företaget Calabrianvacations.
 
onsdag den 15 april 2020
Jobbet som Riksdagsledamot
Camilla Broding gav oss en intressant inblick i livet som Riksdagsledamot, särskilt om förändringarna i dessa Corona tider!
 
onsdag den 8 april 2020
Employer Branding: Innifrån och ut.

Anne Margrethe Mannerfelt, konsult på Great Place to Work, höll ett intressant fördrag om "Employer Branding" och varför det är så viktigt för alla arbetsgivare.
 
onsdag den 1 april 2020
Wilhelm och Rhea i Syamerika
Wilhelm höll ett intrerssant fördrag om hans och hustrun Rheas stora rundresan i Sydamerika.
 
onsdag den 4 mars 2020
Täbys Kuturprogram våren 2020

Kulturchef Lina Brovall, Täby Kommun, berättade om kulturenheten och vårens kulturevenemang tillsammans med konstintendent Sanna Malmström.
 
onsdag den 26 februari 2020
Vårdstyrkan Idéburet AB


Marita Eerola höll ett fördrag om Vårdstyrkan som grundades i november 2007 av tre kollegor och är idag ett aktiebolag med Marita Eerola, som företagets VD. Hon har lång erfarenhet inom äldreomsorgen och har tidigare arbetat inom Täby kommun med just äldrevård.

 
onsdag den 19 februari 2020
Mats E och Paul Harris

Idag blev Mats Edvinsson en välförtjänt Paul Harris Fellow. Grattis Mats!
 
onsdag den 17 februari 2016
Ego-föredrag av Claes Rönnquist


Claes berättade medryckande i både bilder och ord om sig själv, sin familj, intressen och karriär.

Han är född 1961, bodde i Göteborg de 13 första åren så han blev inbiten Göteborgare, hejar på Blåvitt och Frölunda och äter bara de riktiga kräftorna från havet. Är gift med EvaMarie sedan 25 år och har sonen Polo, 22 år, stjärnkock i vardande och dottern Mina, 20 år, nu på sabbatsår i Australien. De bor i Långbro Park söder om stan och trivs bra där.

Claes läste ekonomi i Umeå i 4 år. Dessförinnan katedralskolan i Lund och så lärde han sig företagandets grunder i praktiken som grönsakshandlare tillsammans med sin bror. Säkert en bra intro till Handelsbanken där han haft många olika jobb och nu på det lokala kontoret i Täby C.  Där ansvarar han formellt för Private Banking och i praktiken kan han serva kunderna med allting som Handelsbanken kan erbjuda. Claes gillar att ha nöjda kunder och ordning i reda i verksamheten.

På fritiden paddlar han ibland kajak, åker skidor i fjällen (särskilt triangeln Sylarna, Blåhammaren, Storulvån), cyklar gärna och inte minst lagar mat. Sedan något år är han också mentor till Mowlid, ensamkommande barn från Afrika. I framtiden hoppas Claes också på intressanta vandringar. Under tiden trivs han bra hos oss och tackade varmt för att han får vara med i vår trevliga Rotary klubb.

 

onsdag den 3 november 2021
"Vardagstaoismen"
Professor Tony Fang, Stockholms universitet tar oss med in i  "vardagstaoismens" värld
 
onsdag den 10 november 2021
Täbys vikingaskepp Plym
Göran Järnruste Karlsson berättar om Täbys stolta vikingaskepp Plym
 
onsdag den 24 november 2021
Årsmöte
Välkomna till årmöte för Täby Jarlabanke Rotaryklubb
 
onsdag den 1 december 2021
Utveckling i USA och Kina sam implikationer inte minst för Sverige
Professor Lars Nordström beräätar om utvecklingen mellan världens supermakter och dessd påverkan på Sverige.
 
onsdag den 8 december 2021
Hoppet om ett hem: 80 miljoner på flykt
Astrid Steen, Sverige för UNHCR - svensk partner till FN:s flyktingorgan, berättar om den drastiskt förvärrade situationen för människor på flykt i världen. Men också om hur de arbetar med innovativa lösningar som hjälper de mest utsatta.”
 
onsdag den 15 december 2021
Julmys
Hou hou hou - finns det några snälla barn...