Täby Jarlabanke

PRESIDENT: Rut Ludwig

”Vi möts igen……”

Kära Rotarianer i Täby Jarlabanke RK!

Först och främst vill jag tacka er alla för förtroendet att få vara president under kommande verksamhetsår. Jag känner mig lite som ”Bambi på isen” dvs att utöva något man aldrig gjort förr. Visserligen har jag varit ordförande i diverse olika sammanhang, men detta är något annorlunda och speciellt. Det ska bli så roligt – Tack!

Ett stort Tack också till Anders Skogsmo för ett mycket gott men annorlunda Rotaryår. Att hantera alla frukostmöten helt digitalt via Zoom har varit en stor utmaning, som han skött med den äran. Tack till Eva för ett år fyllt av spännande frukostföredrag och till Ronny för all hjälp med Zoom, veckobrev m m.  Ett stort tack också till den avgående styrelsen och alla funktionärer som på ett förtjänstfullt sätt utfört sina uppdrag trots att tillvaron varit helt förändrad.

Nu ser vi fram emot att få mötas igen IRL dvs i verkligheten på ”vanliga frukostmöten” på Triften varje onsdagsmorgon. ”Vi möts igen” – med start onsdagen den 25 augusti – välkomna!!! Under det gångna året har vi förlorat några av våra medlemmar och idag har klubben 44 medlemmar. Målet är att komma upp i 50 st igen – så låt oss alla hjälpas åt med att bjuda in nya personer till våra möten med förhoppning att på så sätt värva nya Rotarianer.

Vår nye programansvarig är Peer Weding och han vill gärna ha en liten grupp, som ansvarar för våra frukostprogram. Tycker du att det är något för dig, så hör av dig till Peer. Har du tips och idéer om föredrag och föredragshållare, eller själv vill medverka i ett frukostmöte, kontakta Peer.

Temat för året kommer att vara ”Vårt Täby”. Sedan 1948 har Täby femdubblat antal invånare till dagens drygt 70 000. Nya kommundelar har byggts upp, men fortfarande finns flera fina naturområden att vandra i och upptäcka. Vi hoppas att få lära känna fler spännande Täbyföretag – det finns drygt 8 000 aktiva företag i kommunen – under våra frukostmöten.

Vårt hälsoprojekt med bl a Våra Walk & Talk kommer att fortsätta.  Under gemytliga promenadformer lär vi känna både kommunens grönområden och varandra bättre. Det här året hoppas vi att många vill hjälpa till med att ”leda” en sådan promenad om ca 5 km. Självklart kommer också en del av våra frukostföredrag ha temat ”Hälsa”.

Diskussionen har förts angående att också ha ett ”Miljöprojekt”, gärna i samarbete med de övriga klubbarna i Täby. Hur projektet kommer att gestalta sig återkommer vi med.

Eftersom pandemirestriktionerna sakta men säkert hävs, kan vi åter planera arrangemang för klubbens medlemmar. Tina, efter tips och inspiration av Claes, har inbjudit till en resa till Italien med bl a olivplockning och naturvandringar i slutet av september. Rosie planerar för en sedvanlig Gåsamiddag Skåne under senhösten och det kommer också bli en vinprovarmiddag på hemmaplan. Under våren hoppas vi kunna anordna en resa till Lettland och besök på vårt projekt där. Fler idéer, förslag och initiativ mottages tacksamt.

Kik (Kvinnor i klubben) återstartar tisdagen den 31 augusti 18.30 hemma hos Tina.

Jag önskar er alla en härlig, solig, avkopplande sommar!

Rut