Täby

PRESIDENT: Tobias Stråhle

Välkommen till en rolig och exklusiv Rotaryklubb!

När jag nu tillträder som president är det med en känsla av att Rotary behövs mer än aldrig förr och de värderingar som driver oss är centrala för att stå upp för ett samhälle . Vi har i år en unik möjlighet att göra skillnad med tanke på den pågående Pandemin och polariseringen i världen. Att få leda en klubb som står för ett bättre, jämlikare och inkluderande samhälle tilltalar det jag själv står för. Rotary öppnar möjligheter för andra och det ska vi arbeta aktivt med under det kommande verksamhetsåret. Jag skulle särskilt vilja lyfta fram vårt projekt kopplat till UF rådgivning där vi med samlad erfarenhet kan bidra med vår kunskap, insikt och lung för att stötta kommunens ungdommar inför framtida karriärval och utbildning.
Det är med både ödmjukhet och tillförsikt jag nu axlar mitt år som president i Rotary Täby, en klubb med snart 60-åriga anor och tillika Täbys äldsta Rotary klubb.

Våra medlemmar och gäster har ett roligt år att se fram emot med trevliga luncher och intressanta föredrag. Vi kommer även att själva göra externa besök under året, bland annat till Riksarkivet och Företag i Täby. Naturligtvis fortsätter den årliga golftävlingen Rotary Täby. Missa inte den!

Vi tycker det är kul att vara med i Rotary Täby. Sedan ett par år definierar vi vår övergripande målsättning i våra 5G:
• Vi ska ha en trevlig Gemenskap
• Vi ska tycka det är Givande
• Vi ska känna att det är Gemytligt
• Vi ska vara Givmilda
• Vi ska Gilla det vi gör
Detta är grundreceptet till vår trevliga samvaro som också leder till att vi kan göra världen lite bättre, både internationellt och på lokalplanet.

Vad menar jag då med en Exklusiv klubb? Rotary Täby ska sträva efter att vara en Rotaryklubb där det ska kännas som en förmån att man får vara medlem, att men deltar i något exklusivt. Via vår Rotaryklubb ska man få en rolig samvaro, givande möten som berikar samt en möjlighet bidra till en bättre värld.

Är du ännu inte medlem i Rotary men känner att detta skulle passa dig? Tveka inte att kontakta mig så berättar jag mer. Man kan alltid komma som gäst på vår fredagslunch för att lära känna oss och få en bättre förståelse för det vi vill och åstadkommer.

President  2020 - 2021
Tobias Stråhle