Välkommen till Rotary Täby, den äldsta och största Rotaryklubben Täby. Vi träffas under mycket trevliga former på fredagar för lunch och föredrag på Scandic Hotell i Täby. Rotary Täby är ett yrkesnätverk men människor som vill göra gott i samhället och samtidigt ha roligt. Är du ännu inte med i Rotary men funderar på att gå med är du välkommen att besöka oss en fredag lunch. Kontakta oss gärna på taby@rotary.se så berättar vi mer.

Senaste nytt från vår Facebook sida

Här hittar du de senaste inläggen på vår Facebook sida. Gå gärna in och gilla den. Du hittar oss på www.facebook.com/rotarytabyclub

Klubbprogram
fredag den 22 november 2019
Digitala betalningar nu och i farmtiden - fungerar det för alla?
Erik Seiving från Segella kommer att prata om hur kontanterna ersätts av digitala betalningar och hur detta påverkar oss som konsumenter både nu och i framtiden. Han kommer även att prata om lojalitetsprogrammen som alla leverantörer till konsument har idag och dess vara och icke vara. Har det överlevt sig själv?

Erik Seiving, konsult hos Segella AB. Bakgrund: Projektledare för flera stora projekt inom banksektorn. Stf områdeschef företagsbank, 17 år i finanssektorn, marknadschef för flera bolag, styrelseuppdrag, deltagit i diverse nationella arbeten inom betalsektorn m.m.

onsdag den 27 november 2019
Årsstämma

fredag den 29 november 2019
Verksamhetsplan och budget Täby kommun 2020
Kommunstyrelsens ordförande i Täby, Erik Andersson, berättar om verksamhetsplan och budget 2020 för Täby kommun.

fredag den 6 december 2019
Rotary Yrkesmentorer

fredag den 13 december 2019
En inblick i flygmedicin
Denna vecka ger vår alldeles egen medlem Anders Norlin, tillika läkare en bevingad föreläsning om varför du, jag och alla andra kan resa säkert när vi flyger.

fredag den 20 december 2019
Julavslutning

fredag den 17 januari 2020
Jag andas, alltså finns jag
Caroline Cederquist berättar om sin självbiografiska bok ”Jag andas, alltså finns jag” om att växa upp i en dysfunktionell miljö och om att hitta sin egen väg.

fredag den 24 januari 2020
Rotary Doctors

onsdag den 5 februari 2020
Studiebesök i riksdagen
Onsdag 5 februari klockan 17.30 välkomnas vi till ett studiebesök och rundvandring i riksdagen då vår rotarykamrat Camilla Brodin tar emot oss.

Vi träffas i besöksentren klockan 17.15 för säkerhetskontrollkontroll. OBS, glöm inte legitimation.

Anmäl till mig Sofia.paulsson@taby.se senast 29 januari. Gäster är självklart välkomna.

För de som önskar avslutar vi kvällen med en gemensam måltid på närliggande restaurang så anmäl även intresse till detta.

torsdag den 6 februari 2020
Styrlsemöte

fredag den 20 mars 2020
Round table
Round table om nästa års aktiviteter. Ett gyllene tillfälle för alla medlemmar att bidra med nya ideer.

torsdag den 2 april 2020
Styrelsemöte

torsdag den 28 maj 2020
Överlappningsmöte

fredag den 12 juni 2020
Presidentbyte

Distriktprogram
måndag den 25 november 2019
Workshop PR & Info

Välkomna till workshop om genomslag i kommunikationen

— SÅ GÖR VI NÅGOT REDAN BRA ÄNNU BÄTTRE!

1. DG har ordet

Om kommunikationens betydelse och målet med workshopen

2. Hur kommunicera mer med lust än av plikt - hur nå fram och nå in?

Paul Ronge resonerar kring vilka kriterier som gäller för nyhetsvärdering och hur journalister gör för att locka oss att läsa, lyssna och titta. Om hur allt anpassas till den målgrupp man vill nå. Hur kan vi utnyttja den kunskapen i hur vi berättar om våra projekt och lunchtalare? I hur vi bygger upp vår närvaro i sociala medier? Vilka knep finns för att undvika att det går slentrian i våra berättelser? Hur använder vi bilder och den digitala tekniken?

Två aktuella exempel: Britt-Marie Boudrie i Rotary Stockholm-Djurgården fick ett fantastiskt genomslag i media som den första kvinnan i Sverige som besökt alla länder i världen. Hur gick det till?  Rotary i Uppsala Knivsta fick både UNT och P4 Uppland att rapportera om att Neda Ameli fått priset ”Årets Eldsjäl”. Genom kreativ googling nåddes ett 40-tal media och journalister som tidigare bevakat henne som kändis i ”Farmen”.

3. Gruppdiskussioner

Hur kan klubbarna göra sin kommunikation internt och externt ännu bättre?

Hur kan distriktet bättre bidra med att stimulera klubbarnas kommunikation?

Hur kan vi på olika sätt - från klubbarna och distriktet - använda talare och våra projekt i arbetet att stärka Rotarys varumärke bland medlemmar och omvärldsaktörer?

Redovisning av gruppdiskussioner

Avslutning

tisdag den 26 november 2019
Styrelsemöte 3

tisdag den 3 december 2019
Rotary ungdomsutbyte

onsdag den 4 december 2019
Nomineringskommittén

onsdag den 4 december 2019
Hur du lägger upp din klubbs projekt på hemsidan

Kom och lär dig hur du lägger upp klubbens projekt på er hemsida och i sökmotorn Showcase

Klicka på rubriken för att komma till anmälan.
Varmt välkommen önskar Samhällstjänstkommittén med Eddie Biemann som gästinstruktör

Tel: 076-149 89 59 E-post: taby@rotary.se

Scandic Hotell Täby