Torsby

PRESIDENT: Frank Feuker

VI HAR NU GÅTT IN I ROTARYÅRET 2020-2021

Torsby Rotaryklubb har 11 medlemmar som gärna vill göra en insats för Torsby.

Vi delar ut stipendiet ”Årets kämpe” till elever i högstadium och gymnasium. Det är inte elever med höga betyg som blir belönade utan de som trots olika svårigheter kämpat väl och lyckats.

Vi skickar blivande eller etablerade unga företagare på veckoslutskurs (Ryla-kurs). Vi delar ut ett Rotarystipendium till årets Torsbybo.

Sommaren och hösten 2020 sponsrade vi flera olika lokala föreningar som har det tufft på grund av det rådande läget.

Framför allt har vi huvudansvaret för den fantastiska festen varje år: Midsommarafton med barndans och trampbilsrally. Även om firandet 2020 måste ställas in på grund av det rådande Coronaläget planerar vi för fullt för att fira gemensamt 2021. Vi samarbetar med andra föreningar; Bore med Borejoggen, Svenska kyrkan med med Musik i sommarnatten. Vi skickar också pengar till Rotarys projekt i utvecklingsländer och kämpar tillsammans med all världens Rotaryklubbar för att slutligen utrota Polio i alla världsdelar.

Mitt mål är att klubbens medlemmar trivs med att göra gott i båda det lokala samhället och i världen. Vi kommer testa nya (digitala) mötesformer och former av medlemskap för att göra klubben ännu atraktivare i framtiden.

Med Rotaryhälsningar från årets president i Torsbyklubben.

Frank Feuker