Trollhättan

PRESIDENT: Dan Fogelberg

Varmt välkommen till Trollhättans Rotaryklubb!

Den 1 juli tillträdde jag som president för Rotary för andra gången. Den första var för 10 år sedan och då i Strömkarlens RK. Nu är alla tre klubbarna sammanslagna i en och samma och det är med glädje jag ser fram emot ett rotaryår som ska bli så nära som normalt som det bara går efter dessa år med en pandemi som satt det mesta på vänt.

Distriktet har också fått en ny guvernör. Lena Liljenhed Ekman är vår nya guvernör. Guvenörsskiftet ägde rum den 19 juni och två representanter för vår klubb deltog. Lena kommer att besöka oss den 8 oktober och då får hon chansen att berätta om sina ambitioner för det kommande året.

Som president har jag några tankar om hur jag ser på vår verksamhet. Fredagsmötena är viktiga som ett socialt kitt mellan oss bröder och systrar. Att få träffas, småprata, äta lunch och lyssna på ett intressant föredrag stärker banden mellan oss och är ett viktigt och trevligt inslag under veckan för de flesta av oss. Vi gör mycket gott i världen med våra insatser men för mig är ändå det allra viktigaste det stöd vi ger till lokalsamhällets delar. Om vi ska synas och visa vad vi gör i samhället och kunna rekrytera nya medlemmar är det av absolut största vikt att vi fortsätter med våra möten och det sociala arbetet vi idag utför.

Att gå på våra lunchmöten är ryggraden i vår klubb och för rotarys framtid, därför är det viktigt att vi alla hjälps åt att se till så att vi kommer så många som möjligt på våra fredagsmöten. Det är då som det blir roligt att gå på möten och det blir lättare att få dit riktigt bra föreläsare och även att få in nya medlemmar.

Vi kommer att ha våra lunchmöten varje fredag kl 12.15 framöver och Business network fortsätter sina möten sista fredagen i varje månad.

Vår internationella president Shekhar Mehta har som tema för året, serve to change lives, och det är det som vi ska arbeta för under detta år. Medlemstappet fortsätter och är en viktig uppgift för oss att få stopp på och om vi följer Shekhar Mehta även där så skriver han att  ” each one bring one”

Vi i Trollhättan är dock ett nittiotal medlemmar i klubben och vi behöver lägga vårt arbete först och främst på att få fler av medlemmarna att gå på våra möten och att engagera sig mer i kommittéarbeten eller andra aktiviteter. Idag har vi ungefär 30 % som kommer på våra möten. Det blir årets utmaning.

Alla behövs!

Detta är en del av mina tankar inför framtiden. Låt oss tillsammans utveckla Trollhättans Rotaryklubb som en mycket relevant och aktiv klubb. En klubb som det är mycket givande att vara medlem i. Även i Corona-tider.

Dan Fogelberg

President 2021-2022