President: Ulrika Leyon Bertilsson

Tack för förtroendet att få leda klubbens arbete under det kommande Rotaryåret 2019-2020. Jag är oerhört stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit sedan tre klubbar i Trollhättan gick samman till en – Trollhättan Rotaryklubb.

Att förvalta och utveckla denna fantastiskt fina klubb som vilar på Rotarys starka kärnvärden och stolta traditioner är ingen enmansshow, det är något som vi gör tillsammans. Alla kan bidra med något, utifrån sina förutsättningar och jag är tacksam och glad över alla insatser som görs av så många medlemmar i klubben. Idag lägger drygt 40 medlemmar tid och engagemang i klubbens olika kommittéer. Kompetenta kommittéer som har kul, tar ansvar och utvecklar både klubben och sig själva. När vi är många som delar på uppgifter, får vi både energi och kraft att förändra, samtidigt som vi får ett professionellt utbyte och bygger vänskapsband.

Det kommande året ska vi fortsätta att bygga en stabil plattform av engagerade medlemmar och synliggöra våra projekt och vårt arbete i de olika kommittéerna. Klubben kommer erbjuda ett brett och vasst programutbud på våra lunchmöten på fredagar och på våra månatliga frukostmöten i Business Network genomförs temamöten i dialogform för ledare och yrkesverksamma.

Världspresidentens tema för året är: Rotary förenar världen
”Vi ser en värld där människor går samman för att gemensamt skapa en hållbar förändring i alla länder, i våra lokalsamhällen och även i oss själva."

Bara genom vår medlemsavgift är vi med och gör skillnad i världen, kan vi dessutom ytterligare öka våra insamlingar kan vi göra ännu mer, både lokalt och globalt. För mig personligen följer jag ett av mina livsvärden genom mitt engagemang i Rotary. Att utan egen vinning och motprestation få bidra till något gott som gör skillnad - Service above self. Jag ser med tillförsikt fram emot det kommande året och tycker också att det är väldigt roligt att vi i Trollhättan får visa upp oss och staden på distriktskonferensen 19 oktober. Vi hoppas få många vänner runt om i distriktet att besöka oss och ett fantastiskt program under dagen.

Är du nyfiken på att veta mer om vår klubb är du välkommen att kontakta mig eller någon annan medlem och kanske besöka något av våra lunchmöten. Håll utkik i kalendern på hemsidan. Den 11 oktober bjuder vi in intresserade till vårt informationsmöte ”Vad är Rotary?”

Välkommen till en klubb som präglas av mångfald, samhällsengagemang och en öppen atmosfär.

Väl mött!

Ulrika Leyon Bertilsson