Trollhättan Rotaryklubb är ett aktivt nätverk bestående av ett sextiotal samhällsengagerade medlemmar inom ett flertal olika branscher och yrkesområden. Vi samlas för att nätverka och tillsammans engagera oss i samhällsfrågor där vi gemensamt kan påverka.

Välkommen som gäst på våra möten!

Vi träffas på fredagar för mingel, föredrag och gemensam lunch på Scandic Swania i Trollhättan. Mötet startar klockan 12:15 men kom gärna tidigare för att hinna mingla. Det finns någon på plats för att ta emot senast klockan 12:00. Maten betalas i hotellreceptionen där möteslokal också annonseras.

Under 2017 har Trollhättans tre Rotary-klubbar, Trollhättan, Strömkarlen och Starkodder, slagits samman och bildar nu en gemensam klubb.

Klubbprogram
fredag den 2 mars 2018
Lunchmöte om Svenska kyrkans i framtidens samhälle
Välkomna tillbaka till våra traditionella och trevliga lunchmöten.

Vi ses för förmingel och träffen tar sedan sin start vid klockan 12.15 och fortsätter till 13.30. Lunchen hämtar vi i den härliga buffén runt klockan 13. Betalning sker innan i receptionen på hotellet där lokalen även finns aviseras.

Under dagens möte med Maria Claesson som håller föredrag om Svenska kyrkans i framtidens samhälle.

fredag den 23 mars 2018
Lunchmöte - Valmöte

torsdag den 29 mars 2018
Språkcafé på Högskolan Väst
På språkcaféet träffas ett tjugotal personer under lättsamma former, under en fikastund för att träna på det svenska språket. Här delas erfarenheter, historier och nya kontakter skapas. Ingen föranmälan krävs utan du kommer och går när det passar.

Vår förhoppning att dessa lättsamma möten skall skapa nya vänskaper, sprida kunskap och bidra till ett öppnare klimat. Klubbens medlemmar och andra intressenter välkomnas att delta.

Arrangemanget genomförs tillsammans med Studentkåren vid Högskolan Väst och Högskolan Väst.

Vårens datum: Torsdagarna den 25/1, 22/2, 26/4 och 31/5.
Plats: Centralcafét på Högskolan Väst (Studentcafét)
Övrigt: Kostnadsfritt deltagande och ingen anmälan. På plats bjuds det på kaffe och lättare tilltugg.

Bjud gärna in vänner, bekanta och främlingar till våra träffar för att sprida möjligheten! Välkommen!

fredag den 27 april 2018
Frukost med Business Network
Välkommen på frukostmöte med Business network.

Affärsnätverket skapar kontakter mellan människor i en yrkesverksamhetsroll som kan resultera och skapa affärsmässigt utbyte och förståelse mellan olika branscher, företag och yrkesroller. Vår ambition är att inspirera och hjälpa varandra med idéer, kontakter och att hålla de medverkande uppdaterade i vad som händer i det regionala näringslivet.

Priset för frukosten är 60 kr per person och det betalas på restaurang Nova. För att Nova ska kunna planera så önskar vi din anmälan via mail senast onsdagen innan träffen.

Anmälan görs genom att maila till Bengt Isberg på bengt@viavigoris.se.

Datum för samtliga träffar är:
Januari - 26/1
Februari - 23/2
Mars - Uppbehåll för Påsk
April - 27/4
Maj - 25/5

fredag den 18 maj 2018
Lunchmöte om klubben
Välkomna tillbaka till våra traditionella och trevliga lunchmöten.

Under dagens möte behandlas aktuella klubbfrågor.

Klubbprojekt
onsdag den 1 november 2017
Julklappsinsamling
Tillsammans med Scandic Swania samlar Trollhättans Rotary varje år in julklappar som överlämnas till Verdandi i Trollhättan för att glädja besökare vid deras julbord på julafton. Temat för julbordet är ”Jul i gemenskap i en stress- och alkoholfri miljö”.

fredag den 8 september 2017
Business Network
Rotary Business Network är ett nätverk för att skapa kontakter mellan människor i en yrkesverksamhetsroll som kan resultera och skapa affärsmässigt utbyte och förståelse mellan olika branscher, företag och yrkesroller.

söndag den 20 december 2015
Julfest för de äldre
En traditionsenlig julfest arrangeras för de äldre i Trollhättan och genomförs i Missionskyrkan.

onsdag den 6 maj 2015
Stöd till Musikskolan i Aluksne, Lettland

Trollhättan Rotaryklubb driver sedan många år ett projekt i staden Aluksne, Lettland.

torsdag den 1 januari 2015
Språkkafé i Trollhättan
Under språkcaféet ges nyanlända möjlighet att byta erfarenheter och skapa relationer med högskolans studenter och personal.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: trollhattan@rotary.se

Scandic Hotell Swania