Trollhättan Rotaryklubb är ett aktivt nätverk bestående av ett sextiotal samhällsengagerade medlemmar inom ett flertal olika branscher och yrkesområden. Vi samlas för att nätverka och tillsammans engagera oss i samhällsfrågor där vi gemensamt kan påverka.

Välkommen som gäst på våra möten!

Vi träffas på fredagar för mingel, föredrag och gemensam lunch på Scandic Swania i Trollhättan. Mötet startar klockan 12:15 men kom gärna tidigare för att hinna mingla. Det finns någon på plats för att ta emot senast klockan 12:00. Maten betalas i hotellreceptionen där möteslokal också annonseras.

Under 2017 har Trollhättans tre Rotary-klubbar, Trollhättan, Strömkarlen och Starkodder, slagits samman och bildar nu en gemensam klubb.

Klubbprogram
fredag den 10 augusti 2018
Sommarmöte

Trollhättans RK kommer under sommaren att ses på ordinarie klubbtid, fredagar 29/6, 6/7, 10/8 samt 17/8 kl. 12.15 vid Swania, lokal annonseras vid receptionen där även betalning görs.

Lunchmötena kommer att ha temat round table alternativt inbjuden gäst, välkommen att ta med gäster.

fredag den 17 augusti 2018
Sommarmöte

Vid tillfället träffas även klubbens kommunikationskommité i separat möte. Vill du medverka i denna eller har tankar som kan arbetas med kontaktar du marcus@pallvid.se

torsdag den 27 september 2018
Språkcafé på Högskolan Väst
På språkcaféet träffas ett tjugotal personer under lättsamma former, under en fikastund för att träna på det svenska språket. Här delas erfarenheter, historier och nya kontakter skapas. Ingen föranmälan krävs utan du kommer och går när det passar.

Vår förhoppning att dessa lättsamma möten skall skapa nya vänskaper, sprida kunskap och bidra till ett öppnare klimat. Klubbens medlemmar och andra intressenter välkomnas att delta.

Arrangemanget genomförs tillsammans med Studentkåren vid Högskolan Väst och Högskolan Väst.

Vårens datum: Torsdagarna den 27/9, 25/10, 29/11 och 13/12
Plats: Centralcafét på Högskolan Väst (Studentcafét)
Övrigt: Kostnadsfritt deltagande och ingen anmälan. På plats bjuds det på kaffe och lättare tilltugg.

Bjud gärna in vänner, bekanta och främlingar till våra träffar för att sprida möjligheten! Välkommen!

fredag den 19 oktober 2018
Lunchmöte - Vad är Rotary?
Trollhättans Rotaryklubb in speciellt
​ ​
utvalda gäster till ordinarie lunchmöte på Scandic Swania i Trollhättan. Du får träffa klubbens medlemmar och representanter och äta en god lunch med bästa läget vid
​
kanalen, samtidigt som du får en inblick i Rotarys verksamhet. Du får bland annat svar på följande frågor:
  • Vad är Rotary och vad gör vi lokalt och globalt?
  • På vilket sätt kan vårt Business Network för yrkesverksamma bidra till djupare
  • kunskap, kontakter och bättre affärer?
  • Hur bidrar Rotary till samhällstjänst och en bättre värld?
  • Kan man ha kul och samtidigt göra stor nytta?
  • Vad har klubbverksamheten betytt för enskilda medlemmar?
  • Vad har klubben för ambitioner och framtidsplaner?

torsdag den 25 oktober 2018
Språkcafé på Högskolan Väst

Vårens datum: Torsdagarna den 27/9, 25/10, 29/11 och 13/12
Plats: Centralcafét på Högskolan Väst (Studentcafét)

Klubbprojekt
onsdag den 1 november 2017
Julklappsinsamling
Tillsammans med Scandic Swania samlar Trollhättans Rotary varje år in julklappar som överlämnas till Verdandi i Trollhättan för att glädja besökare vid deras julbord på julafton. Temat för julbordet är ”Jul i gemenskap i en stress- och alkoholfri miljö”.

fredag den 8 september 2017
Business Network
Rotary Business Network är ett nätverk för att skapa kontakter mellan människor i en yrkesverksamhetsroll som kan resultera och skapa affärsmässigt utbyte och förståelse mellan olika branscher, företag och yrkesroller.

söndag den 20 december 2015
Julfest för de äldre
En traditionsenlig julfest arrangeras för de äldre i Trollhättan och genomförs i Missionskyrkan.

onsdag den 6 maj 2015
Stöd till Musikskolan i Aluksne, Lettland

Trollhättan Rotaryklubb driver sedan många år ett projekt i staden Aluksne, Lettland.

torsdag den 1 januari 2015
Språkkafé i Trollhättan
Under språkcaféet ges nyanlända möjlighet att byta erfarenheter och skapa relationer med högskolans studenter och personal.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: trollhattan@rotary.se

Scandic Hotell Swania