Trollhättan

Trollhättan Rotaryklubb är ett aktivt nätverk bestående av runt hundra samhällsengagerade medlemmar, inom ett flertal olika branscher och yrkesområden. Vi samlas för att nätverka och tillsammans engagera oss i samhällsfrågor där vi gemensamt kan påverka.

Välkommen som gäst på våra möten!

Normalt träffas vi på fredagar för mingel, föredrag och gemensam lunch på Folkets Hus - Kulturhuset i Trollhättan. Mötena startar klockan 12:15 men flera kommer ofta tidigare för att hinna mingla. Det brukar då finnas någon på plats för att ta emot runt klockan 12:00. Vid sidan om detta genomförs en rad andra aktiviteter - läs mer om dessa i vår kalender.

Vill du veta mer om Rotary? Ladda då ner denna folder eller prata med någon av våra engagerade medlemmar.

fredag den 10 december 2021
Lunchmöte på Folkets hus

Vi träffas i traditionell ordning på Folkets hus i den av markerade delen i salen. Klubbmötet öppnar 12:15 men för dem som har möjlighet finns möjligheten att sätta sig till bords från klockan tolv. Tänk på att följa de riktlinjer och uppmaningar som gäller i Folkets hus samt gällande pandemin. Tillsammans fortsätter vi minska smittspridningen.

Våra klubbmöten

Klubben har ett flertal träffar under året där vi gemensamt träffas, utbyter erfarenheter, samtalar om ens vardag och får lyssna på en intressant föredragshållare. Temana och personerna varierar från tillfälle till tillfälle.

Fysiska och digitala klubbmöten

Under den rådande pandemi har våra klubbmöten skett digitalt men vi testar nu att öppna upp för fysiska träffar. Vi testar även att förlägga mötestiderna både frukost, lunch, eftermiddag och kväll för att variera tillfällena som passar våra klubbmedlemmar och föredragshållare bäst. Håll därför ett extra öga på platsen för mötet.

Om mötet är digitalt - Hur ansluter jag mig?

Vi använder då verktyget Zoom som är enkelt att ansluta sig till via app på valfri enhet (dator, telefon eller platta). Behöver du hjälp med att ansluta dig finns det instruktioner i utskicket som kommer i samband med mötet. Att skapa ett konto på Zoom är gratis och du gör det här (det går också att tillfälligt ansluta). I samband med att veckomailet skickas ut får du även den aktuella möteslänken. Saknar du mailet? Kontakta klubbordföranden så hjälps vi åt.

tisdag den 14 december 2021
Språkcafé för goda samtal
På språkcaféet träffas vi under lättsamma former för att träna på det svenska språket.Här delas erfarenheter, historier och nya kontakter kan skapas.

Språkcaféerna är ett samarrangemang mellan Studentkåren vid Högskolan Väst, Rotary och Högskolan Väst.

För allas säkerhet kommer vi att genomföra nästa Språkcafé som online-variant via videokonferens-verktyget Zoom.

Grundidén är precis som innan; vi kommer att öva på svenska med varandra i mindre grupper, bara denna gång via video.

Ingen föranmälan krävs.

Datum och tid för möte

MÖTESDATUM HÖSTEN (2021)
28 september, kl.16-17
26 oktober, kl.16-17
23 november, kl. 16-17
14 december, kl.16-17

fredag den 17 december 2021
Jullunch

Språkkafé i Trollhättan
Under språkcaféet ges nyanlända möjlighet att byta erfarenheter och skapa relationer med högskolans studenter och personal.

Julfest för de äldre
En traditionsenlig julfest arrangeras för de äldre i Trollhättan och genomförs i Missionskyrkan.

2021 är julfesten tillfälligt inställd.

Business Network
Rotary Business Network är ett nätverk för att skapa kontakter mellan människor i en yrkesverksamhetsroll som kan resultera och skapa affärsmässigt utbyte och förståelse mellan olika branscher, företag och yrkesroller.

Julklappsinsamling
Tillsammans med Scandic Swania samlar Trollhättans Rotary varje år in julklappar som överlämnas till Verdandi i Trollhättan för att glädja besökare vid deras julbord på julafton. Temat för julbordet är ”Jul i gemenskap i en stress- och alkoholfri miljö”.

Barnen i skyddade boenden
I Trollhättans kommun finns Kvinnojouren som stödjer kvinnor och barn som tvingats lämna sitt hem
pga misshandel och missförhållanden i relationen. Ofta har de mycket dålig ekonomi, det de fått med
sig är kläderna de har på sig.