Trollhättan Rotaryklubb är ett aktivt nätverk bestående av cirka 110 samhällsengagerade medlemmar, inom ett flertal olika branscher och yrkesområden. Vi samlas för att nätverka och tillsammans engagera oss i samhällsfrågor där vi gemensamt kan påverka.

Välkommen som gäst på våra möten!

Vi träffas på fredagar för mingel, föredrag och gemensam lunch på Folkets Hus - Kulturhuset i Trollhättan. Mötet startar klockan 12:15 men kom gärna tidigare för att hinna mingla. Det finns någon på plats för att ta emot senast klockan 12:00.

Vill du veta mer om Rotary? Ladda då ner denna folder eller prata med någon av våra engagerade medlemmar.

Klubbprogram
fredag den 30 augusti 2019
Lunchmöte med Jonas Torrestad

Välkommen på klubbens ordinarie lunchmöte på Folkets hus, Kulturhuset i Trollhättan. Vi ses för gemensam lunch, goda samtal och föredrag.

Lunchen betalas i kassan och tas sedan i den avskiljda delen längre in i restaurang Baccus. När maten avnjutits rundar vi av för några ord från dagens värd och föredragshållare.

Dagens ämne:
Jonas Torrestad berättar om Folkets hus, kulturhusets verksamhet.

fredag den 30 augusti 2019
Frukost med Business Network
Fredagen den 30 augusti är det åter dags att starta upp Rotary Business Network. Vi träffas som vanligt mellan klockan 7.30 - 9.00 på restaurang NOVA på Innovatum. Vi inleder med en gemensam frukost där vi ger en kort introduktion om Rotary Business Network riktat till nya medlemmar och fortsätter sedan samtalet.

Frukostträffarna inträffar i år fredagarna: 30 augusti, 27 september, 25 oktober och den 29 november.

För att Nova ska kunna planera så önskar vi din anmälan via mail senast den (26/8, 23/9, 21/10, 25/11). Maila till tos@leissner.se.

Priset för frukosten är 65 kr per person och det betalas på restaurang Nova.

// Teman på träffarna //
Vi kommer vid första mötet att ha ett öppet forum där du får möjlighet att ta upp en viktig fråga. Vi i kommittén önskar också föra en dialog kring över hur vi kan utveckla vårt nätverk vidare inför höstens kommande möten.

Vi hälsar dig välkommen till våra frukost- och nätverksträffar 2019 och ser fram emot ännu ett givande och utvecklande möten tillsammans.

Nätverkskommittén genom Göran Fredriksson, Maria Stommendal, Semir Facic, Torbjörn Svensson, Fredrik Fryklund och Bengt Isberg

fredag den 6 september 2019
Lunchmöte - Högskolan Västs bästa ekonomiuppsats

Dagens ämne:
Mottagarna av Trollhättan Rotarys utmärkelse Högskolan Västs bästa ekonomi uppsats presenteras av Jennifer och Julia.

fredag den 13 september 2019
Luchmöte - Kriminalvården

Dagens ämne:
Håkan Zanden berättar mer om Kriminalvårdens verksamhet.

torsdag den 19 september 2019
Språkcafé för goda samtal
På språkcaféet träffas ett tjugotal personer under lättsamma former, under en fikastund för att träna på det svenska språket. Här delas erfarenheter, historier och nya kontakter skapas. Ingen föranmälan krävs utan du kommer och går när det passar.

Vår förhoppning att dessa lättsamma möten skall skapa nya vänskaper, sprida kunskap och bidra till ett öppnare klimat. Klubbens medlemmar och andra intressenter välkomnas att delta.

Arrangemanget genomförs tillsammans med Studentkåren vid Högskolan Väst och Högskolan Väst.

Höstens datum: Torsdagarna den 19 september, 24 oktober, 21 november och 12 december.
Plats: Centralcafét på Högskolan Väst (C-huset, "Studentcafét")
Övrigt: Kostnadsfritt deltagande och ingen anmälan. På plats bjuds det på fika (kaffe/té och lättare tilltugg).

Bjud gärna in vänner, bekanta och främlingar till våra träffar för att sprida möjligheten! Välkommen!

Klubbprojekt
måndag den 1 januari 2018
Barnen i skyddade boenden
I Trollhättans kommun finns Kvinnojouren som stödjer kvinnor och barn som tvingats lämna sitt hem
pga misshandel och missförhållanden i relationen. Ofta har de mycket dålig ekonomi, det de fått med
sig är kläderna de har på sig.

onsdag den 1 november 2017
Julklappsinsamling
Tillsammans med Scandic Swania samlar Trollhättans Rotary varje år in julklappar som överlämnas till Verdandi i Trollhättan för att glädja besökare vid deras julbord på julafton. Temat för julbordet är ”Jul i gemenskap i en stress- och alkoholfri miljö”.

fredag den 8 september 2017
Business Network
Rotary Business Network är ett nätverk för att skapa kontakter mellan människor i en yrkesverksamhetsroll som kan resultera och skapa affärsmässigt utbyte och förståelse mellan olika branscher, företag och yrkesroller.

söndag den 20 december 2015
Julfest för de äldre
En traditionsenlig julfest arrangeras för de äldre i Trollhättan och genomförs i Missionskyrkan.

onsdag den 6 maj 2015
Stöd till Musikskolan i Aluksne, Lettland

Trollhättan Rotaryklubb driver sedan många år ett projekt i staden Aluksne, Lettland.

E-post: trollhattan@rotary.se

Folkets Hus, Kulturhuset