NYHETSARTIKLAR

Uddevalla får ett unikt operationscentrum

2019-04-17

Ansvarig för operationscentrum i NU-sjukvården, Gunilla Bodén Olsson, har besökt Rotaryklubben Uddevalla Skansen och informerat om satsningen.

Planering påbörjades redan 2015 och nu är man även klar med projektering och klar att lägga det färdiga förslaget till regionen i augusti. Hon berättade att det kommer att bli ett unikt centrum för planerade operationer som inte har sitt like någonstans i Sverige. Man har gjort detta för att tillfredssälla patientsäkerheten och för att göra det till en attraktiv arbetsplats för anställda.

Det som kan ställa till det med förseningar är att regionen för närvarande har stora investeringar i Skövde, Kungälv och Göteborg. Så nu är det inte bara en konkurrens mellan Uddevalla sjukhus och Näl utan snarare en konkurrens mellan NU-sjukvården och hela Västra Götalandsregionen. Bilden: Gunilla Bodén Olsson och Rotaryklubbens president Ingela Haglund Hansson.

Text: Erik Lindh. Bild: Cecilia Lindsta
Artikeln publicerades i Bohusläningen den 16 april 2019

facebook share button twitter share button linkedin share button

E-post: uddevalla-skansen@rotary.se