NYHETSARTIKLAR

Hedersmedlem presenterar sig

2019-04-25

Bäckström1
Lars Bäckström är hedersmedlem i Uddevalla Skansen Rotaryklubb, som sådan höll han torsdagen den 11 april sitt så kallade egoföredrag i samband med klubbens lunchmöte. 

Föredraget presenterades kring fem L: Lars, Lärare, Ledamot, Ledare och Landshövding. Han är född i Uddevalla och betonade särskilt sin bakgrund som lärare i hemstaden från 1978 och ett tiotal år framåt. Från 1988 följde hela 18 år som riksdagsman för Vänsterpartiet. Åren 2004-2008 var Lars Bäckström ordförande i Post- och Telestyrelsen. Den långa och gedigna karriären kröntes med landshövdingetiden i Västra Götaland. Lars Bäcklund är en spirituell talare och bland anekdoterna under föredraget kan nämnas hur han presenterade sin mamma som en självmedveten och duktig barnsköterska ”som vägrade ta anställning i familjer som inte hade både husa och kokerska”. Troligen hade hon både kraften och glimten i ögat precis som sin son.

Numera är Lars Bäckström pensionär, dock, kan vi förmoda, inte sysslolös utan bland annat en efterfrågad föredragshållare, styrelsemedlem och moderator i olika sammanhang.

 

 

Publicerat i Bohusläningen den 23 april 2019.

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: uddevalla-skansen@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Alex Gastronomi
Riverside, Museigatan 2
451 50 Uddevalla

Ordinarie mötestid: Torsdagar 12:15

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Simning i världsklass, Dennis Fredriksson berättar om Swim Open Stockholm och Nordic Swim Tour
2020-04-16 12:15