NYHETSARTIKLAR

Hedersmedlem presenterar sig

2019-04-25

Bäckström1
Lars Bäckström är hedersmedlem i Uddevalla Skansen Rotaryklubb, som sådan höll han torsdagen den 11 april sitt så kallade egoföredrag i samband med klubbens lunchmöte.

Föredraget presenterades kring fem L: Lars, Lärare, Ledamot, Ledare och Landshövding. Han är född i Uddevalla och betonade särskilt sin bakgrund som lärare i hemstaden från 1978 och ett tiotal år framåt. Från 1988 följde hela 18 år som riksdagsman för Vänsterpartiet. Åren 2004-2008 var Lars Bäckström ordförande i Post- och Telestyrelsen. Den långa och gedigna karriären kröntes med landshövdingetiden i Västra Götaland. Lars Bäcklund är en spirituell talare och bland anekdoterna under föredraget kan nämnas hur han presenterade sin mamma som en självmedveten och duktig barnsköterska ”som vägrade ta anställning i familjer som inte hade både husa och kokerska”. Troligen hade hon både kraften och glimten i ögat precis som sin son.

Numera är Lars Bäckström pensionär, dock, kan vi förmoda, inte sysslolös utan bland annat en efterfrågad föredragshållare, styrelsemedlem och moderator i olika sammanhang.

Publicerat i Bohusläningen den 23 april 2019.

facebook share button twitter share button linkedin share button

E-post: uddevalla-skansen@rotary.se

Alex Gastronomi
Riverside, Museigatan 2