NYHETSARTIKLAR

Besök från Japan, Lucia och Julkassar

2020-01-03

Den 12 december var det tänkt att Uddevalla Lucia skulle komma på besök. Istället blev det bland annat ett besök från Uddevallas vänort i Japan.

Uddevalla Skansen har under flera år organiserat och skjutsat Uddevalla Lucia till besök runt om i kommunen. Tyvärr blev det inga Lucia-besök i år, varken för skolor, äldreboenden eller företag. Låt oss hoppas på att få se ljusets drottning i Uddevalla igen nästa december. Som plåster på såren kunde Uddevalla Skansen glädja sig åt ett besök från Japan. Standar och glada rotary-hälsningar utbyttes. Dessutom fullföljdes en annan tradition. Klubben ordnade ett lotteri med vinster som skänkts av medlemmarna och som sedan samma medlemmar generöst köpte lotter till, så att allt från presentkort till julostar fann nya ägare. För behållningen köper klubben mat till kassar som Saronhuset delar ut till dem som i juletid kan behöva godsaker att stoppa i kylskåp och tomtesäckar.

Bildtext: Vikarierande president Erik Lindh, Masahito Sano, Kimiko Sano samt värd för besöket från Japan, Ingela Haglund Hansson.

facebook share button twitter share button linkedin share button

E-post: uddevalla-skansen@rotary.se

Alex Gastronomi
Riverside, Museigatan 2