President: Johan Birging

Välkommen till Rotary!

Johan Birging, President Rotary, Uddevalla Skansen

När jag första gången blev inbjuden till Rotary, det är några år sedan
nu, var det med nyfikenhet och ett visst intresse jag gick dit, min far hade varit med och jag kommer ihåg att det betydde mycket för honom. Nu fick jag själv möjlighet att upptäcka Rotary, och det blev på många sätt en aha-upplevelse. Luncherna med utsökt komposition varje gång, ett kort föredrag med intressant innehåll, allt inom ramen av omkring en timme gav mersmak. Jag ville komma tillbaka igen och igen och igen. Men detta var inte det enda, att få lära känna och upptäcka nya Rotarykamrater blev ytterligare en bonus utöver det innehållsrika programmet. Och jag upptäckte att det fanns mycket intressant att dela och mingla om med mina nyfunna vänner. På något sätt tyckte jag denna idé var så genial, att under en lunch träffas, mingla, äta och lyssna gav så mycket! Det gav och det ger mersmak!

Men luncherna är inte allt! Rotarys kanske mest omskrivna projekt är att utrota polio, har Rotary arbetat med i 40 år och vi har lyckats till otroliga 99,9 procent. Genom åren har många andra projekt startats och jag är mycket glad över att Uddevalla Skansen klubben finns med och driver projektet Rent vatten i Kenya tillsammans med några andra Rotaryklubbar i Västsverige.

Lokalt stöttar vi Saronhuset, kyrkornas diakonala center som hjälper människor till en drägligare tillvaro. Lucia som lyser upp vintermörkret och sprider glädje för många möjliggörs genom en stor och omfattande insatts av några av klubbens medlemmar. Fler andra små lokala projekt stöttar klubben också under året.

Rotarys kärnvärden är tjänande, kamratskap, mångfald, integritet och ledarskap. I vår verksamhet där vi både får ta emot (våra lunchmötet) och ge ut (utåtriktade projekt) ligger en styrka som är Rotarys signum. Min främsta uppgift som president blir att synliggöra detta i vårt samhälle, det är nämligen tillsammans som vi gör skillnad.

Följ oss gärna på facebook, du hittar oss här: Facebook

Läser du detta och inte finns med i en Rotaryklubb men blev just nu nyfiken på Rotarys verksamhet, hör av dig till mig så berättar jag mer och kanske bjuder jag dig på en lunch, vi träffas på torsdagar!

Johan Birging
President, Rotary Uddevalla-Skansen, 2019-2020

johan@birging.se

E-post: uddevalla-skansen@rotary.se