Uppsala-Carolina

Bryggeriet Ångkvarn under normala omständigheter. Just nu Zoom. Fråga efter aktuell Zoom länk 3falls@telia.com

lördag den 10 april 2021
Family Planning projektet på väg mot mål

Än finns det chans att vara med och bidra till Family Planning projeketet i Mutomo!

Ge dig själv chansen att vinna ett konstverk av våra Rotarykollegor Bibbi Smide eller Sara Larsson och samtidigt bidra till ett mycket angeläget projekt i Kenya. På torsdag 15 april lottas fem konstverk ut. Varje lott kostar 50 kronor och då har man chans att vinna något av de fem donerade konstverken. Vinsten går oavkortat till familjeplaneringsprojekt i Mutomo, som ju ligger oss alla varmt om hjärtat.

Swishkontot är: 123 290 17 83
Skriv ditt namn och Family Planning i meddelandefältet

onsdag den 31 mars 2021
Rotary Guldhjärta 2021 till Coop Alsike

I dag delades Rotarys Guldhjärta 2021 ut till Coop Alsike och dess butikschef Peter Jansson. Rotarys assisterande guvernör Eva Ahlsten överlämnade utmärkelsen på coronasäkert avstånd utanför butiken.

Juryns motivering lyder:

” Coop Alsike och dess butikschef Peter Jansson fyller en viktig funktion som service- och mötesplats på orten. Peter är inte bara lyhörd för kundernas önskemål, som att exempelvis snabbt ordna hemleverans under coronan, utan hjärtat klappar också lite extra för ungdomarna. Ett exempel är engagemanget i nattvandrarna, ett annat det grillparty som Peter ordnade för ungdomarna då det kom klagomål på att de samlades utanför butiken.

Att Peter med kollegor bidrar till ett bättre och varmare samhälle belönas med årets Guldhjärta från Uppsala och Knivsta Rotaryklubbar.”

” Vi i Rotary vill uppmärksamma företag och företagare som gör godhjärtade gärningar, uppmuntra dem och inspirera fler. I år fick vi in 24 nomineringar på fina insatser. Många förtjänar ett Guldhjärta, men juryn har valt ut en vinnare 2021, ” säger Eva Ahlsten, assisterade guvernör i Rotarys Distrikt 2350 som samlar 63 klubbar och 2900 Rotarymedlemmar i Uppsala och Stockholms län.

Det är tolfte gången som priset delas ut. Bakom Guldhjärtat står de åtta Rotaryklubbarna i Uppsala och Rotaryklubben i Knivsta. Rotary är ett internationellt nätverk som verkar enligt devisen "Service above self” och vinnaren av Guldhjärtat har verkligen levt upp till det mottot. Frågan är om det finns något finare pris som en företagare kan få i Uppsala län?

Själva prisföremålet är ett tre kilo tungt glashjärta skapat av glasblåsarna på Ulva kvarn. Varje år tar de fram ett nytt Guldhjärta, det är ett unikt konstföremål – alltid med något inslag av guld. 24 personer har skickat in förslag på vinnare, ett av många tecken på hur många engagerade företagare som det finns att uppmärksamma i området.