President: Ulf Melin

Hej!

Jag heter Ulf Melin och tjänstgör som President i Uppsala Rotary Östra under perioden 2019-20. Det är med glädje och stor entusiasm och kanske en viss förväntan, jag nu tar mig an denna uppgift!

Jag blev medlem i Rotary Östra så sent som år 2014, då jag återvände till Uppsala och Sverige efter många år av utlandstjänst. Men mina minnen av Rotary sträcker sig tillbaka redan till skoltiden på 60-talet, då jag på gymnasiet kom i kontakt med utbytesstudenter, som var sponsrade av just Rotary. Det är därför med glädje jag nu konstaterar att vi i Rotary Östra sponsrar en utbytesstudent detta år! Jag tror mycket på att utbyten mellan människor från olika länder och kulturer främjar fredlig samvaro i världen. Genom åren har jag även blivit inbjuden att hålla föredrag vid olika Rotary-klubbar. Detta har även stärkt min tro på Rotary och dess värdegrunder.

Vi har i vår klubb en hel del utmaningar att tackla. Bland våra mål för året vill jag speciellt stryka under tre saker:

• Öka antalet medlemmar, framförallt kvinnor
  • Öka närvaron på våra lunchsammankomster
  • Stimulera till nya och givande projekt

Samtidigt kan jag konstatera att vi har fantastiska föredrag inom vitt skilda områden på våra lunchmöten och bordssamtalen är alltid givande och stimulerande. Flera intresserade människor borde få del av dessa föredrag och detta mötes-forum! Jag uppmanar därför alla att ta med gäster till våra luncher! Det kan vara början till att en ny person får upp ögonen för Rotary och vad Rotary kan göra!

Vi ses på Rotary!

Ulf Melin

President Uppsala Östra RK

DSC_0115_1.JPG

E-post: uppsala-ostra@rotary.se

Bryggeriet Ångkvarn
Östra Ågatan 59
753 22 Uppsala

Ordinarie mötestid: Måndagar 12:00

Inspirerande upplevelse av kinesisk traditionell kultur. Shen Yun - en dansföreställning utan kommunistiska element.
2019-11-25 12:00