NYHETSARTIKLAR

Midsommarhälsningar från en nyvald president

den 21 juni 2019

Kära klubbmedlemmar!

Vill på detta sätt tacka för förtroendet att ni velat ge mig detta hedersamma uppdrag. Jag är glad att jag har kunna gå i Jan Henningssons skola och det var med vemod som jag fick avtacka honom för hans utomordentliga insatser under detta verksamhetsår. Tillsammans med vår nya styrelse ser jag fram emot att leda vår klubb under kommande år. Mitt mål är att på bästa sätt förvalta våra traditioner och verka för en god och givande sammanhållning i vår klubb. Som alla nyvordna personer i min ställning har jag naturligtvis förhoppningen att kunna prägla vår verksamhet med några nya inslag: Lite mera synlighet för klubben och dess medlemmar, fortsatta ambitioner att utveckla vår närvaro i Gottsunda och en önskan att finna en form för ett samtal med de äldre som kanske söker ett öra för den livsberättelse de bär på. Samt att göra en insats för vårt klimat genom att kompensera lite av vår klubbs avtryck genom att plantera några träd! Mer om detta senare frampå höstkanten.

Nu önskar jag er alla en riktigt Glad Midsommar och sedan hoppas jag att ni alla får en fin och solig sommar och att vi kanske ses en onsdag på Borgen! Det fina programmet för vårt Sommarrotary skickades ut med veckobrevet!  

Eder nyvalda President

Catherine
PS Nästa gång hoppas jag ha lärt mig hur man infogar bilder! I tanken sänder jag en vacker bild av midsommarblomster!

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Hälsning från presidenten

den 17 augusti 2015

Hälsning från presidenten hösten 2015.

 

Vi startar nu upp ett nytt verksamhetsår i vår klubb, det 80:e. Under året kommer i att fira en jämn födelsedag. Vi chartrades den 23 mars 1936 som den andra klubben i vårt distrikt. Men det finns mycket annat som väntar under alla rotarianers motto: Service above self.

 

Jag tycker att vi ska ta vår världspresident Ravi Ravindrans motto för sitt presidentår på allvar:

Be a gift to the world.

Det finns en livsinställning som mest vill ta och ha. Låt oss visa vikten av att ge och dela.

 

Rotarys prioriterade områden i världen är Freds-och konfliktlösning, förebyggande av sjukdomar, vatten och sanitet, analfabetism, mödrars och barns hälsa, ekonomi och samhällsutveckling. Det säger sig själv att ingen enskild klubb kan engagera sig för allt, men vi kan alla göra något.

 

Jag sa kort vid presidentskiftet den 10 juni, att jag skulle vilja se att vi under kommande år prioriterar två internationella projekt:

  • End Polio Now, som är det största projekt som Rotary internationellt har åtagit sig. Vi står inför hotet att polion kommer tillbaka om vi inte nu gör en stor kraftansträngning. Vi ska självklart vara med där.

  • Mutomo, som är vårt speciella uppsalaåtagande. Det är uppmuntrande att se vad som kan hända när hjälp ges ur hand i hand. Nu gäller det inte längre enbart gäller vattentankar utan framidsfrågor som utbildning och sjukvård. Där måste vi vara långsiktiga och ihärdiga.

 

Jag skulle också vilja att vi prioriterar två lokala projekt:

  • Integrationsprojektet med inriktning mot flickor. Det är ett projekt som är lokalt tillsammans med övriga uppsalaklubbar och som startade med fotboll men som förhoppningsvis kan utveckla fler grenar.

  • Att vi, gärna tillsammans med andra uppsalaklubbar, utvecklar ett samarbete med Stadsmissionen för att öka vår kunskap, i nästa steg engagemang, gällande EU-emigranterna. Det är lätt att känna hopplöshet och villrådighet i den uppkomna situationen. Vad betyder våra motton här?

Klubbens inre arbete är det mest värdefulla vi har. Vi vill att gemenskapen, det goda umgänget och de goda samtalen ska frodas i vårt yrkesnätverk. Det är viktigt att påminna sig om att Rotary inte är en hjälporganisation bland andra, utan ett nätverkande för att göra oss starka och inspirerade att utifrån våra olika professioner ge vårt bidrag i den värld, som är allas vår. Låt oss dela med oss frikostigt av kunskaper, erfarenheter och kontakter. Då blir allt mycket roligare!

Anders Alberius, president 2015-2016Arne Sandemo överlämnar presidentkedjan till Anders Alberius.


Anders med presidentkedjan om halsen.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Klubbens 75-årsjubileum

den 12 oktober 2014

Klubbens 75-årsjubileum 2011 hålls på tema 1930-tal och firas med middag på Eklundshof. Kuvertpriset är 200 kronor och inkluderar matjesilltårta med gräslök, biff på hjort från Kiplingebergs gods, kantareller och trumpetsvampsås samt ett rotfruktsstamp avrundat med underhållning av Ulf Johansson Werre Rotary Swing Band.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Kungsängsliljan
Östra Ågatan 73
75322 Uppsala

Ordinarie mötestid: Onsdagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

PÅSKLOV: Inget veckomöte
2020-04-08 12:00