Varberg-Getakärr

NYHETSARTIKLAR

Svarta amerikanska friidrottares kamp för likaberättigande

Alltid lika intressant att få lyssna på Sven-Ivar Jögård, som denna måndag berättade om svarta amerikanska friidrottares kamp för likaberättigande.
Mycket har hänt under de senaste åren, dock finns mycket att jobba för fortfarande!

Varbergs kommuns budget

Tack till Magnus Widen som berättade om Varbergs Kommuns budget och prognoser för de kommande åren.

Hjärta till hjärta

Hjälpverksamheten Hjärta till Hjärtas direktör Anders Holmefur berättade om biståndsarbete i Rumanien och Bulgarien. Mycket intressant att fundera på hur vi alla kan jobba långsiktigt. Tack Anders för en mycket bra föreläsning.

Berlinmurens fall

Hans Ambjörnsson, tillträdande president i Varberg-Bocksten Rotaryklubb, berättade om Berlinmuren idag och om sina fantastiska upplevelser under resorna till Tyskland.

Rotary och Rotary Peace Center

I söndags var presidenterna från samtliga tre Rotaryklubbar i Varberg på plats på Komedianten och informerade om Rotary och Rotary Peace Center.  Vi är starkare när vi samarbetar!
Tack Carmen, Elisabeth och Carina!

Fredskonsert

Tack till alla som kom till Varbergs kyrka och lyssnade på Fredskonserten den 23 oktober.
Rotary jobbar för internationell förståelse, god vilja och fred över hela världen!

Papua-Nya Guinea

Ett stort tack till Arne Kastberg som mycket engagerat berättade om och visade vackra och fascinerande bilder från världens sista vildmark - Papua-Nya Guinea!

Nya bordsstandar

Varberg-Getakärr Rotary medlemmar Åke Bendix och Fredrik Ivarsson visar den nya bordsstandaren som presenterades idag.

Lotta Stenkil

Tack Lotta Stenkil för att du berättade om vad som händer i Varberg just nu!

Läkarbanken i Kenya

Tack så mycket Gudrun Håkansson för att du berättade för oss om din resa till Kenya. Rotary gör ett mycket imponerande jobb. Tack till medlemmarna i alla klubbar som ställer upp och hjälper till!

Egoföredrag, Ulrika Norvén

Tack Ulrika Norvén för ett mycket lärorik egoföredrag. Ulrika är affärschef på Forex Bank i Varberg. Hon har under de sista 10 åren haft olika chefsbefattningar inom turism och destination. Ulrika har studerat på Johnson & Wales University i USA där hon var aktiv i Rotaract.

Rotary Doctors Fellow

Vår medlem Gudrun Håkansson som har fått en utmärkelse för sitt engagemang och stöd till läkarbanken! Grattis Gudrun!

Heléne Gunnarsson, Mjölkbonde

Heléne Gunnarsson, mjölkbonde på Snickerns gård utanför Tvååker och ordförande för Arlas nationella råd.
Mycket intressant och lärorik. Tack så mycket Heléne för att du var med oss igår.

Historiska Varbergsbilder

På dagens lunchmöte fick vi se bilder från ett Varberg som vuxit och utvecklats under årens lopp. Ett stort tack till Ronald Johansson som berättade om historien kring bilderna!

Besök på Ragnarssons gård

Vid måndagens kvällsmöte hade vi förmånen att få besöka Ragnarssons ekologiska grisgård i Tvååker.
Ett stort tack till Gun Ragnarson som med entusiasm och värme berättade om sitt arbete och visade oss runt på gården!

PR-möte

Den 27 augusti träffades nästa alla klubbar från Halland och svarade på viktiga frågor. Kan Rotary bli bättre på att marknadsföra sig? Kan Rotary i Halland samarbeta mer för att t.ex. få fler medlemmar?
Kim Hall, journalist, Rotarian och ledamot i PR kommittén Rotary Sverige guidade oss genom kvällen. Tack Varberg-Bocksten för initiativet!