Vittsjö-Bjärnum

KLUBBENS HISTORIA

Vittsjö-Bjärnum Rotaryklubb stiftades i januari 1970

Charterpresident var Sten Rasch, sekreterare Lars Thylen och skattmästare Lennart Dahl. Initiativtagare var civilingenjör Sten Rasch, tandläkare Johan Nilsson och arkitekt Dan Breum, som tillhörde Markarydsklubben men flyttat till Vittsjö. Formell fadderklubb var Hässleholms Rotaryklubb, men eftersom det var från Markaryd de första medlemmarna överflyttades, kom Markarydsklubben att betraktas som moderklubb. Den högtidliga charterceremonin hölls i Vittsjö kyrka, där guvernören överlämnade charterbrevet och rotarymärkena till de nya medlemmarna, 24 män från Vittsjö och Bjärnum. Den första tiden hölls mötena på Vita Hästen men flyttades redan efter något år till Turistgården i Vittsjö och församlingshemmet i Bjärnum.