Vaxholm

PROJEKT - Avslutade internationella projekt

Jubileumsläkare till Rotarys Läkarbank

I samband med Rotarys 100-årsjubileum, år 2005, kom ett förslag från Rotarys Läkarbank om att bekosta en jubileumsläkare, d v s att sponsra en läkares arbete i Rotarys tjänst.
Läs mer här.

Hörselvårdsprojekt till Sri Lanka 1979-1992

Redan i Waxholm Rotaryklubbs (WRC) begynnelse startades ett hörselvårdsprojekt riktat mot Sri Lanka. Projektet kom att bli omfattande.

En sammanfattning av projektet finns som pdf-filer. Spännande läsning för intresserade!
1979-92 Sri Lanka Hörselvårdsprojekt.pdf
Sri Lankaprojektet 1979-92 av Otto Ekenberg.pdf

The Sri Lanka Project 1979-92.pdf

Biståndsprojekt till Sri Lanka 2005

Som en följd av sina mångåriga kontakter med Rotaryklubbarna i Kandy, Sri Lanka, beslöt Waxholms Rotaryklubb att omgående starta ett biståndsprojekt efter den stora Tsunamikatastrofen 2005.
2005 Biståndsprojekt till Sri Lanka .pdf
Rullstolar

Bidrag till skolböcker i Sri Lanka 2011

Vår hedersmedlem i klubben, Nandasena Kodipelli, hade goda kontakter i sitt gamla hemland och hade under årtionden organiserat biståndsprojekt från Sverige till Sri Lanka.
2011 Bidrag till skolböcker till Sri Lanka.pdf