Vaxholm

PROJEKT - Lokala projekt

Integrationsprojekt

Vaxholms Rotaryklubb stödjer organisationen En hjälpande hand som ordnar ett språkkafé för Vaxholms nyanlända i Prästgården varje söndag.

Stipendium för utbildning och internationell förståelse

"Waxholms Rotaryklubbs stipendium för utbildning och internationell förståelse" är
i första hand avsett för utlandsstudier och kan sökas av ungdomar i åldrarna 17 - 25
år, företrädesvis boende i Vaxholms kommun.
Stipendiet utdelas varje vår. Till ansökan skall bifogas en kostnadskalkyl för den
avsedda utbildningen.
Stipendium för utbildning och internationell förståelse.pdf

Vaxholms Biografteater

Waxholms Rotaryklubb stödjer bion och dess vänförening på ett flertal olika sätt.
Vaxholms Biografteater.pdf

Ytterby Gruva, världsunik.

Stockholms stads turistavdelning uppmanade i början av 1990-talet Vaxholms stad att synliggöra Ytterby Gruva, som är världsunik i kemivärlden. Det är den plats där det största antalet kemiska grundämnen har hittats i hela världen, inte mindre än 8 st.

Vaxholms stad delegerade uppgiften till Waxholms Rotaryklubb, som år 2000 reste en informationstavla vid gruvans fot.

Filmen om Tilda lånas ut.

Ett utbildningsmaterial och en DVD-film, "Tilda, ecstasy och det förlorade livet" som handlar om droger för ungdomar, har inhandlats och lånas ut till Vaxholms skolor för drogförebyggande arbete. Filmen är ett projekt som genomförts av Rotaryklubbarna i Österåker.
2010 Filmen om Tilda.pdf