Distrikt 2350
STOCKHOLMS VÄSTRA

Välkommen till distrikt 2350 - Uppland
Vad händer under april i distriktet

Här kommer Rotaryårets tionde guvernörsbrev/film, klicka här så ser ni den.

Temat för denna månad är yrkestjänst och mångfald. Yrkestjänst är en av Rotarys tjänstegrenar och handlar om att tjäna andra genom att använda dina personliga färdigheter för att stärka andra människor genom utbildning och kompetensutveckling och inspirera andra. I distriktet gör man det främst genom mentorskap. Det andra benet i månadens tema är mångfald, som är viktigt för oss utifrån flera olika aspekter. I grunden handlar det om att vi vill ha en bra balans mellan olika åldrar, kön, yrken och bakgrunder för att kunna göra ett bättre jobb. Det är mångfalden som gör oss särskilt lämpade för att hitta lösningar till nuvarande och framtida samhällsutmaningar.

Ett seminarium för ett mänskligare samhälle, 28/4 17:45-20:00
Yrkestjänsten bjuder in till ett spännande seminarium med målet att inspirera andra att handla med personlig integritet i enlighet med Rotarys värderingar. Yrkestjänsten fokuserar på ett etiskt förhållningssätt i yrkesliv och privatliv och har därmed fokus på ”social hållbarhet”. Syftet är att motivera rotarianer till personligt engagemang för social hållbarhet i medlemmars personliga, yrkes- och Rotaryroller, skapa insikt och ge motivation till personligt engagemang och handlande. Seminariet är öppet för rotarianer och deras vänner och andra som är intresserade av social hållbarhet. Sista anmälningsdag 27 april kl. 21.00. Se inbjudan och anmäl dig på https://sv-se.invajo.com/event/yrkestjänsten%2Crotarydistrikt2350/socialhållbarhet///invite?utm_campaign=event_invitation&utm_source=email&utm_medium=email

Unga ledare och International RYLA
Unga ledare är ett utbildningsprogram för unga intresserade av ledarskap i Stockholmsregionen. Målgruppen är i huvudsak ensamkommande ungdomar, Rotex ungdomar (unga som deltagit i Rotarys internationella utbyten) eller unga med mångkulturell bakgrund som saknar nätverk. Programmet startar med internatutbildning en helg på Fryshuset den 6 - 8 augusti och följs med 5 kvällspass Det är ett samarbete Värmdö Skärgård Rotaryklubb och Stockholm Global City Rotaryklubb. Utbildningen är kostnadsfri, så passa på och föreslå lämpliga kandidater. Se bifogad inbjudan. Även omgången av nästa RYLA - Rotary Youth Leadership Awards - är på gång. Det är ledarskapsutbildning till ungdomar, så känner du någon lämplig kandidat eller vill sponsra en ungdoms deltagande passa på! Du kan läsa mer på intrylazone1718.orgSe inbjudan.

Rotarydistrikten 2320 - 2410 bjuder in till Rotaryföreläsning - Enorm satsning på grön stålproduktion, 9/4 12:00-13:00
Lyssna på kommunalråd Claes Nordmark, när han berättar mer om den enorma satsningen för fossilfri stålproduktion som skapas i Bodens kommun. Satsningen kan jämföras med minst 85 000 nya arbetstillfällen i Storstockholm. Den här satsningen kommer förändra hela Sveriges arbetsmarknad. Inte minst Boden, Luleå och hela Norrbotten i framtiden. Anmäl dig till genom att klicka på länken, https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAtdu6prT4qGtODnyJy8t0-Eac-e18X878eSe inbjudan här.

Rotary hjälper till med Covid-19 Vaccinering - läs hur du kan hjälpa till!
RI-president Holger Knaack berättar hur vi rotarianer kan bidra i arbetet mot Covid. Se filmen här.

Inget Ungdomsutbyte Rotaryåret 2021/22
På grund av pandemin och restriktioner beslutade Rotary International att Rotary inte ska genomföra några ungdomsutbyten till och med 30 juni 2022. 

Svenskalärare och marknadsförare till ungdomsutbytet
Ungdomsutbytet i distriktet kommer att genomföra virtuella utbyten. Det första görs tillsammans med 4420 i Brasilien. En aktivitet kommer att vara svenska kurser. Ungdomstjänsten behöver alltså en svenskalärare ca 1 timme per vecka i vår och även i höst när ettårsutbytet börjar. En vecka i augusti och sedan någon timme per vecka. Ungdomsutbytet behöver också marknadsföras bättre till allmänheten, distriktets klubbar och distriktets skolor med flera. De behöver hjälp från rutinerade marknadsförare med planer men även kampanjer och presentationer. Ungdomstjänst kommer bland annat att vara med på gymnasiemässan 15 april. Läs mer på https://rye2350.se. Kontakta Anders Eriksson info@rye2350.se eller 0733-919940.

Hälsningar från Hållbarhetsgruppen
En hälsning från distriktets Hållbarhetsgrupp som tipsar om saker man kan göra nu på våren.

Seminarier om Public Image och Public Relationship
ARPIC (Assistant Rotary Public Image Coordinator Zon 17) bjuder in till seminarier på temat. Seminarierna genomförs på Zoom. Nästa tillfälle har rubriken People of Action (PoA) och genomförs vid två tillfällen 15/4 och 19/4. Därefter följer Projekt (11/5 och 19/5) och sist Rotarys ”bibliotek” (7/6 och 15/6). Anmäl dig här 

End Polio Now - hälsning från EPN-gruppen
Rotarys arbete med att vaccinera barn mot polio återupptogs i september 2020 efter ca 6 månaders paus. Målet att utrota polio är nära men vi behöver alla hjälpas åt att göra insatsen som behövs för att nå målet. Vad kan din klubb göra? Ett förslag är att uppmana alla medlemmar att ge en frukost/lunch dvs sätta in t.ex. 100 kr på den egna klubbens bankkonto eller Swishkonto och märka det med ”polio”. De flesta klubbar har ju bara klubbmöten via zoom. Hittills i år har två poliofall rapporterats, se senaste statistiken om poliofall i världen. Förmedla mitt och Bill Gates budskap till alla klubbmedlemmar!


      

 


lördag den 10 april 2021
Rolig film om vad Rotary "är"
 
torsdag den 8 april 2021
Jamie LeSueur - Alumni of 2020 - Rotary Peace Center
Ta del av Jamie LeSueur - Alumni of 2020 - Rotary Peace Center
berättelse om hans erfarenhet och utveckling som fredsforskare.
 
 
tisdag den 6 april 2021
Rotary uppmärksammas i DN
Äntligen, Rotary i DN! Grymt jobbat Stockholm - Västerled Rotaryklubb! Läs hela artikeln här
 
onsdag den 31 mars 2021
Rotarys Guldhjärta 2021 till Coop Alsike

I går delades Rotarys Guldhjärta 2021 ut till Coop Alsike och dess butikschef Peter Jansson. Rotarys assisterande guvernör Eva Ahlsten överlämnade utmärkelsen på coronasäkert avstånd utanför butiken.
Läs pressreleasen där motiveringen står
 
 
tisdag den 5 januari 2021
Rotary Peace Fellow Newsletter No 10 2020
Rotary Peace Fellows nyhetsbrev nr 10.Klicka här för att läsa.
 
 
tisdag den 8 december 2020
Rotary Peace Fellow Talk - Global Peace Index: Variations in Scandinavian Peace
Rotary Peace Fellow Talk - Global Peace Index: Variations in Scandinavian Peace
 
söndag den 6 december 2020
Sekreterarsamråd #4 1 december
 

tisdag den 20 april 2021
Styrelsemöte Distriktet
 
lördag den 24 april 2021
Vårstämma
 
 
 
onsdag den 28 april 2021
Social hållbarhet - för ett mänskligare samhälle - seminarium
Boka på Invajo https://sv-se.invajo.com/events/completed/orderId/c1e94da0-8800-11eb-aad7-5f594fee730e/id/d142bad0-80f3-11eb-93ec-436ee89bae13
 
tisdag den 18 maj 2021
DTS
 
tisdag den 1 juni 2021
Styrelsemöte Distriktet
 
 
 
 

torsdag den 15 april 2021
$15.5 million gift will fund new Rotary Peace Center in Middle East or North Africa

The Otto and Fran Walter Foundation h...

 
måndag den 12 april 2021
11 eco-friendly service projects around the world

Through the years, Rotary has...

 
måndag den 5 april 2021
Rotary and the U.S. Government support Italy's fight against COVID-19

Rotary and the U.S. Government support Italy...

 
tisdag den 23 mars 2021
Philippine WASH project delivers toilets and hygiene education to villages

Rotary gets the job done ...

 
 
tisdag den 23 mars 2021
Educating in a pandemic and beyond

Facing the challenges o...

 
 
 
torsdag den 4 mars 2021
Catherine Coleman Flowers reveals Americas dirty secret

Flowers discusses the inad...

 
onsdag den 3 mars 2021
Water for Peace

The Supurunda Water Suppl...