Aneby

Världspoliodagen genomförs 24 oktober
 varje år på global och lokal nivå med aktiviteter för att kommunicera läget i världen och för att samla in pengar till poliobekämpningen.

Rotarys PolioPlus-program gör det möjligt för alla att stödja effektiva utrotningsinsatser av denna sjukdom i Afrika och Asien. Förutom vacciner behövs finansiering till transporter för att nå barnfamiljer och utbildning av vaccinatörer för att säkerställa att alla blir vaccinerade.

Bill & Melinda Gates Foundation har åtagit sig att tredubbla donationerna som kanaliseras genom Rotary. En donation på 100 kr genererar alltså 300 kr direkt till polioutrotningsarbetet.

Vill du stödja vårt arbete med att slutföra utrotningen av sjukdomen, så kan du ge ett bidrag genom att swisha 1236796171, ange Polioplus eller gå till sidan rotary.org för att ge ditt bidrag

Vad gör Aneby Rotaryklubb?
Pengarna som samlas in går till välgörande ändamål ute i världen och till goda insatser i närområdet, Aneby kommun.

Följande lokala projekt har gjorts hittills 2021:

-         Wild Kids

-         ”Alla får plats”

-         Uppmärksamma personalen i Kommunens äldrevård

Även internationella projekt: