Djursholm
STOCKHOLMS VÄSTRA

DJURSHOLM ROTARYKLUBB ÖNSKAR EN RIKTIGT HÄRLIG SOMMAR!  
Vårt sista avslutande lunchmöte för vårsäsongen gick i sommarens tecken. Eftersom det kommer att bli en annorlunda sommar för de flesta av oss, hade vi äran att ZOOM-träffa kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander som berättade om ”Hur vi bäst firar hemester i Danderyd”.   
Stort tack för det gångna verksamhetsåret, och på återseende i augusti!" 

Med varma Rotary hälsningar,  

Margit Svenson 
President 

 

Det finns redan två datum att skriva upp gällande höstterminen.  Lördagen den 19 september för lokalt miljöprojekt "Rent hav" och Rotarygolfen fredagen den 9 oktober. Mer information kommer från Birgitta under sommaren.  

 

 

"ROTARY DJURSHOLMS ELDSJÄL I DANDERYD 2020"
Utdelningen av stipendiet ROTARY DJURSHOLMS ELDSJÄL I DANDERYD 2020 skedde i är utomhus på Djursholms GK.
“Agneta och Catarina har på frivillig basis engagerat sig med att söka upp och hjälpa nyanlända. Deras arbete har handlat om att stötta och hjälpa nyanlända i vår kommun, unga såväl som äldre, så att de lättare ska kunna komma in i samhället och på arbetsmarknaden.”

"DJURSHOLM ROTARY KLUBB HJÄLPER

 Med anledning av Coronavirusets utbredning har vi startat projektet ”ROTARY DJURSHOLM HJÄLPER”.   

Just nu händer mycket i vårt samhälle p g a Coronaviruset. Människor drabbas olika hårt, och många av oss behöver befinna sig i karantän eller vara isolerade och skyddade i sina hem för att undvika att bli smittade. Många boende i närområdet är äldre och därmed i riskzonen för att drabbas av viruset. 

 Vi i Djursholm Rotaryklubb vill göra vad vi kan för att hjälpa till.  “Djursholm Rotaryklubb hjälper” innebär bland annat att vi kan hjälpa till med inhandling av mat och andra förnödenheter, vara samtalspartner via telefon eller stödperson för personer som behöver vara isolerade. Behoven kan variera och vi vill vara flexibla. 

 

Vi hjälper till på ett säkert sätt och följer de riktlinjer och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten anger.

 

Historisk sett har Rotary alltid ställt upp vid kriser och katastrofer och vi ser detta som en självklar del av vår verksamhet. 

 

För att få hjälp mailar du till

djursholm@rotary.se eller ringer till tel.nr.  0735-054405

 

DJURSHOLM ROTARY KLUBB delar ut skolstipendier till avgångsklasserna på DANDERYDS GYMNASIUM och VIKTOR RYDBERGS GYMNASIUM i Djursholm.
Vi följer våra gamla traditioner och för 20:de året i rad delades kamratstipendier på VASA SKOLAN i Djursholm till elever på mellanstadiet som bidrar till god kamratanda i skolan.
Med anledning av de omständigheter som nu råder hade Danderyds skolor inte vanliga skolavslutningar. Därför delades årets skolstipendierna ut av skolpersonalen istället.
Årets stipendiat på Viktor Rydbergs Gymnasium är Tobias Bergdahl Persson som gick i Naturklass åk 3 och motiveringen lyder: "Årets vinnare av raketen är en elev som har utvecklats, inte bara akademiskt, utan även att bli en stabil punkt som andra kan luta sig mot. Årets vinnare är någon som inte bara har nått högt på VRG's himmel utan fortfarande stiger mot nya mål." Stipendiet delades ut vid skolavslutningen den 8 juni.
Hjärtliga gratulationer till Tobias!
Skostipendiet vid Danderyds Gymnasium delades ut till Sara Shamsizadeh i samband med skolavslutningen den 9 juni. Det finns både en lång och en kort motivering. Den kortare versionen lyder såhär: ”Sara har genom hårt arbete och en vilja att lära vunnit stora framgångar i ämnet matematik. Genom stor inlevelse och ett stort engagemang har hon inte bara lyckats bra i matematiken utan även i andra skolämnen. Men det är inte det enda som hennes framgångar i matematiken har bidragit till. Sara har utvecklats enormt som person. Hennes självförtroende samt självbild har förändrats väldigt mycket till det bättre vilket har gjort att hon vågar utmana sig själv samt ta för sig mera i vardagliga situationer”.
Hjärtliga gratulationer till Sara!
Följande elever i Vasaskolan tilldelades Rotarys kamratstipendium 2020 vid Vasaskolans skolavslutning den 14 juni:
Isabelle Lindholm, 6B, med följande motivering; "Med ett glatt och härligt humör får du andra att bli glada. Med ditt smittsamma leende och dina kloka tankar så mår man bra när man är med dig.”
Caspar Monrad, 6C, med följande motivering; "Du är positiv och trevlig, glad och sprallig. Du vågar stå upp för andra och dina kamrater känner sig trygga runt dig. Du får andra att må bra.”
Tom Cardelius, 5B, med följande motivering; ”Du hjälper spontant dina kamrater. Du har en positiv inverkan på din omgivning och har ett trevligt bemötande mot alla.”
Ebba Tilander, 5B och Sörgården, med följande motivering; "Du är en glad, omtänksam, omtyckt kamrat. Du vill så gärna ta hand om alla och har mycket kärlek att ge. Du är omtyckt av både barn och vuxna. Du älskar ämnet hemkunskap, där du är frågvis, nyfiken och har många bra idéer. En av dina stora styrkor är att du inte ger dig i första taget, du kämpar på tills du har nått ditt mål. ”
Hannah Hardell, 4A med följande motivering; ”Du tar ansvar för både din egen och dina kamraters studiero. Du är lätt att samarbeta med och har ett trevligt bemötande mot alla. ”
Otto Mörner, 4C, med följande motivering; "För att du har ett stort tålamod och ett trevligt bemötande mot alla.”
HJÄRTLIGA GRATULATIONER TILL DESSA ELEVER!
Djursholm Rotaryklubb vill samtidigt rikta ett stort och varmt tack till vår medlem Claes Malmsten som under 20 års tid tagit hand om klubbens skolstipendier och redan år 2000 delade ut våra första kamratstipendier på Vasaskolan och Ekebyskolan i Djursholm.
DJURSHOLM ROTARYKLUBB. Den ideella föreningen Djursholms Rotary

Bg: 127-9116

E-post: djursholm@rotary.se

Sekreterarens telefon och e-post: 
Fredrik Näslund
Tel: 073 3117158
E-post: fredrik@marenavi.com


fredag den 3 juli 2020
Inbjudan Rotarygolf
 
 
 
 
 
 
 
 
söndag den 16 februari 2020
Ett referat från lunchmötet 2020-02-14
 
söndag den 9 februari 2020
Ett referat från lunchmötet 2020-02-07
 

fredag den 10 juli 2020
Sommaruppehåll
 
fredag den 17 juli 2020
Sommaruppehåll
 
fredag den 24 juli 2020
Sommaruppehåll
 
fredag den 31 juli 2020
Sommaruppehåll
 
fredag den 7 augusti 2020
Sommaruppehåll
 
fredag den 14 augusti 2020
Sommaruppehåll
 
fredag den 21 augusti 2020
Sommaruppehåll
 
onsdag den 26 augusti 2020
Presidentöverlämning
 
fredag den 9 oktober 2020
Rotarygolf

 DJURSHOLM ROTARYKLUBB

INBJUDAN

Rotary-golfen på Djursholms GK.

Varmt välkomna till andra upplagan av Rotary-golfen.

Vi inbjuder alla Rotarianer med respektive i Danderyds och Svitiods Rotaryklubbar att deltaga.

Tävlingen spelas fredagen den 9 oktober 2020.

Syftet med tävlingen är att dels ha ett mycket trevligt samkväm och att samla in pengar till End polio now.

Vi spelar 3-manna scramble, 9 hål, med första start kl. 14 00.

Anmälan  till bengt.sylvan@golf.se och meddela ditt namn, mobilnr,

golf-id, hcp och vilken golfklubb du tillhör.

 

Senast den 15 augusti önskar jag din anmälan.

Anmälningsavgift  100 kr och 100 kr till End polio now. Totalt 200 kr.

Betalning till Djursholm Rotaryklubb.

 Bankgiro  127 - 9116. 

 

Endast 32 spelare kan deltaga, vänta inte med din anmäla. Först till plan gäller.

Förra upplagan av Rotary-golfen insamlade över 16 tkr till att stoppa polio.

Alla är hjärtligt välkomna, som har ett golf-id .

 

Tävlingsledningen Bengt Sylvan och Eva Darlington