Falköping

Välkommen till oss i Falköping Rotaryklubb!

Vi är ett yrkesnätverk som träffas på fredagar mellan 12 och 13 på Teaterbaren, Hotell Falköping.

Vi umgås, nätverkar, njuter av god mat och har intressanta och aktuella föredrag och program.

Låter det intressant att vara med? Hör gärna av dig till oss.

fredag den 29 oktober 2021
Bengt-Åke Öhgren - Skönheter i ett hotat Arktis
Den välkände prästen Bengt-Åke Öhgren tar oss med till Arktis, ett av hans favoritresemål, och visar några av sina fina bilder därifrån.

fredag den 5 november 2021
Inställt Alla helgona

fredag den 12 november 2021
Pascal Tshibanda - om att hamna blåsväder
Pascal Tshibanda har gått från att vara journalist till olika uppdrag inom kommuner. Han var under en tid kommundirektör i Vänersborg men fick hastigt lämna det uppdraget och i dag är han förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm. Han pratar om att vara i blåsväder, och hur man navigerar som tjänsteman i en politikerstyrd organisation.

fredag den 26 november 2021
Tina Kyrkander - Sveriges främsta expert på Parkslide
Tina Kyrkander, från Örnborg Kyrkander Biologi och Miljö. Tina har blivit känd både i och utanför branschen som Parkslideexpert och kommer reflektera kring det.

Gästvecka, så vi hoppas (som alltid) på extra gäster!

fredag den 3 december 2021
Ida Elf - Skaraborg Logistics Center
Ida Elf - infrastrukturstrateg Falköpings kommun kommer och pratar om Skaraborg Logistic Center - Regionens mest hållbara logistikläge

fredag den 10 december 2021
Luciafirande
Luciatåg från Ållebergsgymnasiet underhåller

fredag den 17 december 2021
Julavslutning

fredag den 7 januari 2022
Inställt Julledigt

fredag den 14 januari 2022
Lunchmöte - Program kommer

måndag den 25 oktober 2021
Nu förpassar vi polion till historien med din hjälp
Nu i oktober högtidlighåller vi inte bara Förenta Nationerna, utan uppmärksammar också End Polio Day, som firades världen över den 24 oktober.

tisdag den 19 oktober 2021
Rotary främjar freden
De lokala Rotaryklubbarna är en del av en världsvid organisation, som bland mycket annat har ett aktivt fredsarbete, något som inte alla känner till. Faktum är att Rotary hade en avgörande betydelse vid bildandet av FN, Förenta Nationerna.

måndag den 18 oktober 2021
Referat 15 oktober 2021
Frukostmöte Tingshuset - från rättsbyggnad till företagshotell
Inspirerande och kreativ morgon där värden Martin Johansson från Visionsgruppen guidade runt och berättade om huset. Ihop med frukosten sedan blev det information från några av husets företagare om just deras verksamhet.

måndag den 11 oktober 2021
Referat 8 oktober 2021

Fredrik Tidholm - Connect Väst - Nya tillväxtprocessen

Fredrik presenterade sitt uppdrag som handlar om att hjälpa företag utvecklas i hans roll som samordnare på Connect Sverige Region Väst.

söndag den 3 oktober 2021
Referat 1 oktober 2021
Besök av distriksguvernören
Väldigt uppskattat besök av DG Inger Gustafsson som berättade om bl a sitt motto som guvernör, framtida organistaion för distriktet samt spred stor framtidstro för Rotary. Dessutom som avslutning kanske det allra viktigaste - ha roligt tillsammans!

måndag den 27 september 2021
Referat 24 september
Patricia Svensson - Lokaljournalistik i en föränderlig värld
Chefredaktören och ansvarig utgivare för Falköpings Tidning gav en inblick i den föränderliga värld som den lokala journalistiken befinner sig i. Intressant föredrag!

tisdag den 21 september 2021
Referat 17 september 2021
Robert Bengtsson - Falbygdens Osteria

Frukostmöte med spännande föredrag av Robert Bengtsson om både historian bakom Osterian samt framtiden för ett av Falköpings starkaste varumärken.

tisdag den 14 september 2021
Referat 10 september 2021
Bengt Fransson - Erfarenheter från Kina
Spännande föredrag om eraferheterna från ett yrkesliv inom Volvo Personvagnar som oxå innehållet att ha varit med om att ha startat upp fabriker i Kina. Vi fick ta del av skillnaderna i ledningsstil mellan Kina och Sverige.

lördag den 4 september 2021
Referat 3 september 2021

Monica Green – 100 år av jämställdhet?

Fortfarande efter 100 år är Sverige inte jämställt och orsaken till det är samhällsstrukturer som vi i många fall inte ens ser. I boken går Monica igenom många beteenden och beslut som bromsar utvecklingen.

måndag den 25 maj 2020
Digitala Rotarymöten
Vi är övertygade om att det är många som saknar våra veckomöten så här i Corona-tider och därför finns nu möjligheter för oss alla att besöka distriktets och klubbarnas olika webbmöten. Förteckning finns i det dokument som kommer med e-post till alla medlemmar!

fredag den 28 februari 2020
RFE nytt februrari
RFE-Nytt febr-20.pdf

fredag den 31 januari 2020
TRF-Nytt nr 3
TRF-Nytt 2019-2020 nr 3.pdf

torsdag den 14 november 2019
TRF-Nytt nr 2
TRF-nytt nr 2

onsdag den 23 oktober 2019
World Polio Day - End Polio Now
24 oktober är dagen då vi uppmärksammar World Polio Day. Vårt distrikt 2380 har beslutat att inleda en kampanj för att få Rotary att synas och kunna berätta om hur Rotary arbetar med att utrota polio.
Erik Lundqvist, kampanjledare i distriktet och Lena Wissinger-Sparv, ordförande i distriktets PR-kommitté, har skrivit underlag till en insändare och bett alla presidenter skriva under, vilket både Jan Aronsson, president i Ållebergsklubben och jag gjort. Vi har även skickat insändare till Falköpings tidning och hoppas att den blir införd den 24 oktober.
Insändare 191024.pdf

tisdag den 15 oktober 2019