Göteborg Majorna Frölunda

Majorna och Frölunda Rotaryklubbar har gått samman och bildar den nya klubben Göteborg Majorna Frölunda RK

Vi träffas måndagar klockan 12:30 på Villa Belparc, lokal anges vid entrén.

Medlemmar och gäster är hjärtligt välkomna !

Är du intresserad av att veta mer om Rotary som organisation och vår verksamhet? Klicka på bilderna nedan för att läsa det senaste exemplaret av tidningen Rotary Norden eller mer om Rotary i Sverige.

måndag den 27 september 2021
Majornas RK
  Göran Falk berättar historien om Majornas RK, klubbens profil och verksamhet.

måndag den 4 oktober 2021
Klubbsamråd

måndag den 18 oktober 2021
Guvernörsbesök
Vi får besök av vår distriktsguvernör, Lena Liljenhed Ekman.

måndag den 1 november 2021
Detaljhandelns strukturomvandling

måndag den 15 november 2021
Det cirkulära köket
  Ulrike Rahe berättar om designens roll i att bemöta hållbarhetsagenda i den byggda miljön.

Ulrike är professor i industridesign på Chalmers och har en bred erfarenhet som yrkesverksam industridesigner.

måndag den 13 december 2021
JULBORD, föranmälan krävs

Julbord
på Villa BelParc för klubbens medlemmar med respektive.
Föranmälan krävs, begränsat antal platser.

måndag den 20 september 2021
Hungerprojektet
Abigail Teye (i gult) driver en skrädderifirma vid Boti epicenter. © The Hunger Project
The Hunger Project är en ideell organisation som verkar för att avskaffa hunger och fattigdom. Med kvinnor i fokus utbildar och stärker man människor att avskaffa sin egen hunger och fattigdom. Det ger bestående resultat och äkta framtidstro. De arbetar globalt och driver program i 13 länder i Afrika, Latinamerika och Asien. Mer om Hungerprojektet: https://thehungerproject.se/
Hans Johansson presenterade detta som en idé till projekt och engagemang för vår klubb. Öppna gärna Hans presentation och läs mer.
(Presentation som Hans gjorde i januari för Majornas RK finns här.)

måndag den 6 september 2021
Bionic Limbs and Neurorehabilitation of Pain
Max Ortiz Catalan leder forskning och utveckling av proteser som styrs av samma impulser som de ersatta delarna. Han berättade också hur
denna teknik kan hjälpa patienter med så kallade fantomsmärtor. Dessa projekt genomförs i samarbete mellan Chalmers och Sahlgrenska.

måndag den 5 juli 2021
Presidentskifte

Den 5 juli hölls ett digitalt presidentskifte i vår nybildade klubb. Tidigare presidenter för Majorna RK, Lena Lindblad och för Frölunda RK, Jörgen Sjöberg överlämnade presidentskapet till Birgitta Lindquist som den första presidenten för vår gemensamma klubb.

Jörgen Sjöberg tilldelades Paul Harris Fellow utmärkelsen för sitt engemang och arbete i Frölundaklubben.

Vid efterföljande sommarmöte och lunch på Villa Belparcs terass deltog bland andra just tillträdda distriktsguvernör Lena Liljenhed Ekman samt assisterande guvernör Leif Norberg.
Där Birgitta Lindquist  fick motta en standar med årets tema "Din insats förändar liv" (Serve to change lives).

måndag den 6 januari 2020
Klubbens honorärer

Fyra av klubbens sex honorärer. Från vänster på bilden ser vi Claes Helgesson, Lars Norsell, Krister I:son Lundin och Åke Brandt. Övriga är Lars Jaktling och Göran Falk.