Välkommen till vårt veckomöte. Önskar du skjuts från Handens pendeltågsstation,  ring 070-6773539.

Klubbprogram
onsdag den 24 oktober 2018
Fallet Thomas Quick
Kvällsmöte på Vega Stadshotell, med ett längre föredrag om det fascinerande fallet Thomas Quick, med Sture Bergwall i händelsernas centrum. Thomas quick dömdes i enlighet med sina erkännanden till flera mord. Till grund för domarna låg polisens och åklagarens förundersökningar. I efterhand har stark kritik riktats mot hur undersökningarna sköttes. När Thomas Quick tog tillbaka sina erkännanden och beviljades resning blottlades anmärkningsvärda utredningsmetoder av polis/åklagare.

Jan Olsson har stor insikt om polisens arbetsmetoder, vilket han kommer att berätta om.

Kostnad 200 kr, inkluderar en Gryta. Vin eller starköl kostar 60 kr/glas.

Anmälan senast 19 oktober till claus.trolle@comhem.se eller på tel. 070 – 290 20 85.

fredag den 9 november 2018
Årsmöte
Ordinarie årsmöte

onsdag den 14 november 2018
Ryssland idag
Kvällsmöte

fredag den 7 december 2018
Adventslunch i Eskilskyrkan
Den traditionella, och mycket uppskattade och rofyllda, adventslunchen. Det blir vacker musik och god lunch serverad av Kryckan.

onsdag den 12 december 2018
Styrelsemöte

fredag den 14 december 2018
Round Table

Klubbartiklar
fredag den 28 september 2018
Vad är en daguerreotyp?

Fredagsmötet den 28 september förgylldes av ett besök av Kerstin Palm (sjufaldig olympier) som kunde berätta om en familjeklenod, en daguerreotyp från början av 1840-talet! Porträttet hon visade upp skapades med denna unika teknik, och föreställde hennes morfars morfars far Isaac Davidsson.

torsdag den 27 september 2018
Nobelbygget, är det bra det?

Vi hade besök av den stridbare Björn Tarras-Wahlberg vid vårt fredagsmöte den 21 september. Han delgav oss en mängd synpunkter emot det nya Nobelhuset på Blasieholmen, och han fick alla besökarna vid mötet att hålla med om hur illa det skulle se ut med det planerade Nobel-huset just där!

söndag den 9 september 2018
Representation på Haningedagen

De som gjorde strålande reklam för klubben vid Haningedagen den 8 september. och sålde Polio-blommor och uppmuntrade folk att intressera sig för Rotary var Bengt-Åke och Bruno i förgrunden, och Rolf och Helena i bakgrunden. Med var också Hans Bildsten och CarloTaccola.

lördag den 8 september 2018
Guvernörsbesök

Årets Guvernör, Tommy Lekenmyr, överlämnar världspresidentens standar till Helena Lepistö.

fredag den 24 augusti 2018
Elin Backlund o Magnus Brandt

Vår skolstipndiat 2018, Elin Backlund, höll en mycket informativ föredragning vid vårt möte den 24 augusti, då hon berättade om sina planer för framtiden. Samtidigt blev hon åsyna vittne till Magnus Bandts 50-årsuppvaktning!

LÄS MERss

Tel: 076-9132227 E-post: haninge@rotary.se

Vega Stadshotell
Nynäsvägen 8