Rotary Järfälla bildades 4 mars 1959  Charterfest hölls den 30 maj 1959 med först en ceremoni i Järfälla kyrka, därefter en fest på restaurang Vällingehus. Ett telegram till Rotarys beskyddare Hans Majestät Konungen besvarades likaledes med ett telegram med lydelsen: ”Mitt tack med hjärtlig lyckönskan till den nya klubben. Gustav Adolf.”

Är du intresserad av vår klubb? Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här. Nedan kan du läsa mer om våra projekt och vad som är på gång i klubben. Varmt välkommen till ett möte hos oss!

Kort fakta om klubben
Totalt antal medlemmar: 41

Procent kvinnor: 31,71%

Procent män: 68,29%

Så här går det till på våra möten.

Klubbprogram
onsdag den 22 november 2017
Guvernörsbesök
Peter Eklund är inte bara Rotarian och medlem i Uppsala-Linné sedan 2008 utan också årets distriktsguvernör. I större delen av hans yrkesliv har han arbetat med kollektivtrafik. Det har gällt i princip alla trafikslag utom flyg och i många år hade han projekt tillsammans med internationella partners. I dag kommer han att berätta om sitt år som Guvernör och de framtidsplaner som distriktet arbetat fram.

onsdag den 29 november 2017
Vad innebär modern samverkan och it för tandvården i framtiden
Anders Lindunger, Klinikchef för Folktandvården Stockholms län AB, kommer att berätta om:
FTV-organisation

Ersättningssystem
Vad innebär modern samverkan och it för tandvården i framtiden
Hur kan vi samverka med Rotary kring sköra patienters behov?

onsdag den 6 december 2017
Boktips inför julen
Vår allas Madelein Klackenberg med medarbetare kommer som vanligt att tipsa oss om vilka böcker som SKALL ligga under julgranen i år.

onsdag den 13 december 2017
Årsmöte - säsongens sista möte

onsdag den 10 januari 2018
Årets första möte
Klubbsamråd

onsdag den 24 januari 2018
Smycken och ädelstenar
Carolina Tüür från Antikrundan, och Viktoria Astudillo Björkman berättar om smycken och annat smått och gott.
Mer info kommer.

onsdag den 31 januari 2018
Hjärnkraft och hjärnsvikt
Beata Terzis berättar om kunskapen om hur vår hjärna arbetar och är användbar i alla våra möten med människor. Dessutom kan vi lära oss en hel del om hur vi själva fungerar.

Klubbartiklar
torsdag den 16 november 2017
Birgitta Notlöf - Livstycket
¤Birgitta Notlöf från organisationen "Livstycket" berättar om deras verksamhet. Hur nyanlända kvinnor får en meningsfylld vardag.

torsdag den 9 november 2017
Markus Brattfeldt
¤ Markus Brattfeldt har arbetat inom hälsovården de senaste åtta åren. Här berättar han om vad det är som (statistiskt sett) 95% av Sveriges befolkning missat gällande hälsa.

lördag den 28 oktober 2017
Intervju med Aiya Mosen Ali

¤ Intervju med Aiya Mohsen Ali där hon berättar om sig själv och sin familjs resa till Sverige från Irak

torsdag den 26 oktober 2017
Ätstörningar-vanligare än vad man tror
¤ Mats Hölcke är utbildad barnläkare och arbetar som klinikchef på Mandometerkliniken Huddinge. Han berättar om alla sorters ätstörningar från grav övervikt till uttalad undervikt.

torsdag den 19 oktober 2017
Super vi ihjäl oss, eller dricker vi oss till hälsa?
¤ Bengt Fagrell är professor emeritus i medicin och hjärt/kärlsjukdomar vid Karolinska Institutet i Stockholm. Han berättar om att alkoholhaltiga drycker har sedan urminnes tider använts som stimulantia och spridit både glädje och trevnad i umgänget människor emellan.

torsdag den 12 oktober 2017
Mitt UF år och min framtid
¤ Alexander Augustsson berättar om sitt/deras UF år 2016/2017. De hade ett bolag som hette Svensk Gårdsmat och de sålde närproducerade livsmedelsprodukter, som de nu gått vidare med och registrerat "på riktigt".

torsdag den 5 oktober 2017
Sveagruva - Ett högriskprojekt på Svalbard
¤ 2017-10-04 Irene Backman från Rotary E-club 2410 berättar om "Sveagruva - ett högriskprojekt på Svalbard"

torsdag den 28 september 2017
Min tid som HR direktör på Europeiska Investeringsbanken
¤2017-09-27 Margareta Hölcke från Rotary Gamla stan berättar om sin tid som HR direktör på  Europeiska Investeringsbanken och hennes uppdrag med att förändra anställningsvillkoren

torsdag den 21 september 2017
Infraljud på gott och ont
¤ 2017-09-20 Thomas Lindblad från Rotary Täby-Attunda berättar om infraljud - på gott och ont

torsdag den 7 september 2017
Enköpings berömda parker

En mycket uppskattad utflykt till Enköpings berömda parker gjordes  onsdagen 6 september 2017 under ledning av klubbmedlemmen Ulf Boström. 25 personer deltog varav de flesta klubbmedlemmar.

torsdag den 7 september 2017
Enköpings berömda parker - filmen

torsdag den 31 augusti 2017
Arktis is smälter - hur farligt är det?
¤ 2017-08-30 Olov Moêll från Rotary Järfälla-Kvarnen håller föredrag på vårt ordinarie lunchmöte

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

Tel: 08-58013222 E-post:

Restaurang Sjökanten