Klubbartiklar
måndag den 4 juni 2018
Kasubi Friends

Vänföreningen Kasubi Friends driver sedan 2010 en skola, Kasubi Children´s Centre,  som vi byggt i slumområdet Kasubi i Kampala, Uganda, för 350 fattiga och föräldralösa barn.

Klubbprogram
måndag den 18 november 2019
Lunchmöte: Åsa Strandberg från TänkOm - textil en älskad skön tröja eller vår tids största miljöbov
TänkOm är ett projekt som initierats och drivs av föreningen TänkOm. TänkOm handlar om att få oss att tänka om, genom att förstå konsumtionens konsekvenser rent generellt och nu till en början framförallt kring kläder. TänkOm är delvis finansierade av SIDA, som precis som vi, har som mål att sprida de globala miljömålen. Naturskyddsföreningen är även med och samarbetar i projektet.

Initiativtagare

Åsa Strandberg har med sina 25 års erfarenhet inom textilbranschen skaffat sig bred kunskap inom allt från design, produktutveckling, val av tillverkningsprocesser och ekonomiska modeller till ren grundforskning inom hållbar textil produktion. Forskning inriktat på textilbranschens miljökonsekvenser samt utveckling av möjliga återvinningsmetoder – allt med fokus på att sluta materialcykeln.

Med en stark kärlek till och respekt för naturen har årens breda kunskapsbyggande och erfarenheter av branschens resursslöseri fått henne att vilja dela med sig och få oss att tänka om. Tänka om genom att dela kunskap och få fler att förstå för att kunna ta genomtänkta beslut.

Det finns så mycket vi inte känner till och som försvinner i bruset. Kunskap är alltid på gott och ont, hur mycket orkar och vill vi ta till oss? Älskar vi att resa är det svårt att ta till sig flygets miljökonsekvenser. Älskar vi mode är det svårt att ta till sig att och hur det faktiskt påverkar miljön. Dessutom verkar textiliernas påverkan vara just något som har försvunnit i bruset, att flyga och åka bil sägs vara det värsta du kan göra. Tänk om jag påstår att vår klädkonsumtion är värre än flyget? Tänk om jag påstår att klädindustrins miljökonsekvenser är nära på lika stor och smutsig som oljeindustrin? Skulle du tro på det? Är du redo att ta till dig mer kunskap?

måndag den 25 november 2019
Frukostträff: Enas Ziwighi - Syrien till Sverige. Kriget, resan och utbildning

Enas berättar om hur kriget påverkade familjens situation, beslutet att de måste lämna landet och hur hon tog sig till Sverige samt att hon berättar hur hon ser på likheter och skillnader mellan skolan i Syrien och i Sverige. Sedan öppet för frågor och samtal.

måndag den 2 december 2019
Lunchmöte: Årsmöte

måndag den 9 december 2019
Frukostträff:

måndag den 16 december 2019
Jullunch

E-post: nacka@rotary.se

Jämna veckor: Kl 7.15 Quality Hotel
Värmdövägen 84

Ordinarie mötestid: Måndagar 12:00

Lunchmöte: Författaren Caroline Cederquist om att växa upp i en dysfunktionell miljö och om att hitta sin egen väg
2020-01-13 12:00