KLUBBENS HISTORIA

Stockholm-City Första Frukost

Tisdagsfrukost i 30 år 

Under hösten 1985 formade Reino Strandh idén att bilda en frukostklubb. Med hjälp av bl a Rolf Elmfelt, Per Erik Coos, distriktssekreteraren Folke Sigholm och guvernören i distrikt 235, Inge Ahlin, kunde klubben starta med ett första möte den 28 januari 1986. Charterpresident var Reino Strandh.
 
Stockholm-City Första Frukost är Rotarys första frukostklubb i Stockholm vilket namnet antyder. Charterfesten avhölls den 27 maj 1986 på Hotel Anglais och för underhållningen svarade Svenne & Lotta. Sedan dess har vi välkomnat fler än 4 000 gäster och till vår stora glädje är många av gästerna ofta återkommande. 
 
Vi är i dag ca 60 medlemmar som träffas på Scandic Anglais vid Humlegården där vi också har mötts merparten av våra 30 år som Rotaryklubb. Vi tillhör distrikt 2350 där bl a Storstockholm, Uppsala och Norrtälje ingår. 
 
Våra möten har vi på tisdagar kl 7:15. Vi börjar normalt med  gemensam frukost i den trevliga restaurangen. Mötet startar sedan kl 7:45 i konferensdelen och avslutas kl 8:30. 
 
Klubbens första gästkort visade Svampen på Stureplan och i ljusreklamen kunde man se klubbens namn. Grafiska profilen - servitören med frukostbrickan - återfanns på den speciella äggkopp som då beställdes från Lindshammars glasbruk. Traditionen med frukostkoppar, som har flera användningsområden, lever fortfarande kvar i klubben. Nu kommer frukostkopparna från Reijmyre Glasbruk. 
 
Förutom att vi träffar våra klubbkamrater regelbundet och får ett brett nätverk gör vi också gott för andra via olika projekt eller genom att vi ger av vår tid i rollen som t ex mentorer. Rotary har ju som motto: Service Above Self, dvs osjälviskt tjänande. 
 
Välkommen att besöka oss!

 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Scandic Anglais
Humlegårdsgatan 23
10244 Stockholm

Ordinarie mötestid: Tisdagar 07:15

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Vår klubbs mentorskap för UF-företag presenteras. Elever från Jensen Gymnasium berättar om sina projekt tillsammans med vår UF-ansvariga Lillemor Starlander och mentorerna Jan Nilsson, Fredrik Henckel, John Franklin.
2020-01-28 07:15