SWISH 1230 4990 20

Stockholm Strand Rotaryklubb grundades 1993. Vi är idag 34 rotarianer som träffas varje fredag för
att utbyta erfarenheter, inspireras av föreläsningar och bidra för att göra världen lite bättre. Vi är ett nätverk i Rotarys globala nätverka av klubbar. Dessa rotaryklubbar består av yrkesaktiva ställer sina yrkeskunskapar och ledarskap till förfogande för att genomföra projekt som hjälper de som är sämre lottade eller behöver hjälp eller stöd.

Är du intresserad av Rotary? Varmt välkommen till oss när vi träffas! Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här.

Den 1 juli 2018 inleder vi ett nytt år i klubbens 25-åriga verksamhet. Årets världspresident, Barry Rassin vill att alla rotarianer gör 2018-19 till ett inspirerande år. I år ska vi fokusera på att inspirera och vara en inspiration för det samhälle och den värld som omger oss och skapa en lite bättre värld för fler människor.

Varmt välkommen till oss!

Kort fakta om klubben:
Antal medlemmar: 34 st
Andel kvinnor i klubben: 47%
Andel män i klubben: 53%

Klubbprogram
fredag den 20 juli 2018
Round table Butiken Strandvägen 7
T-bana till Abrahamsberg, gå in på Hemslöjdsvägen och följ den till dess slut vid Kvarnbacksvägen. Gå in på Koloniområde. Det står Palm på grinden.

fredag den 3 augusti 2018

fredag den 10 augusti 2018

fredag den 17 augusti 2018
Round table, Butiken Strandvägen

fredag den 24 augusti 2018
Kräftskiva, överskott till Polio Plus
Kräftskiva på Kerstins innergård, Jungfrugatan. Anmälan via swish.

fredag den 31 augusti 2018
Uppstartsmöte Round table

fredag den 7 september 2018
Återkommer om program

fredag den 14 september 2018
återkommer om programmet

fredag den 9 november 2018
Årsstämma

fredag den 16 november 2018
Guvernörsbesök
Klubbesök av Distriktsguvernören och Assisterande guvernör

Klubbprojekt
onsdag den 7 mars 2018
Trädåterplantering i Rumänien
Återplanteringen av skövlad skog i Rumänien

fredag den 10 februari 2017
UKV (Unga kvinnors värn)

fredag den 7 oktober 2016
Stödverksamhet för utsatta kvinnor och flickor

Stockholm Strand Rotaryklubb stöttar löpande verksamheter som hjälper utsatta kvinnor och tjejer, just nu stöttar vi Ersta Fristad, Ersta hästgård och UKV (Unga kvinnors värn) med finansiella resurser samt andra bidrag. Till exempel har vi samlat in cyklar och pingisbord till deras aktiviteter.

fredag den 7 oktober 2016
Vattenprojekt i Kenya
Vår klubb har gått in i ett vattenprojekt ”Rent Vatten & Sanitet i Kenya", där vi skänker pengar för till projektet som samordnar, leder och övervakar byggnation av vattentankar och latriner. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan de fem Rotaryklubbarna Stockholm-Spånga, Lidingö, Sundbyberg, Stockholm-Strand och Arlanda. Projektet samarbetar med den lokala Rotaryklubben i Nairobi, som har ett övergripande ansvar för projektets utveckling i Kenya. Projektet löper i två år från våren 2015 och finansierar fem skoltankar och två familjetankar med vatten.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

Hotel Diplomat, Butiken
Strandvägen 7C