SWISH 1230 4990 20

Stockholm Strand Rotaryklubb grundades 1993. Vi är idag 36 rotarianer som träffas varje torsdag för 
att utbyta erfarenheter, inspireras av föreläsningar och bidra för att göra världen lite bättre. Vi är ett nätverk i Rotarys globala nätverka av klubbar. Dessa rotaryklubbar består av yrkesaktiva ställer sina yrkeskunskapar och ledarskap till förfogande för att genomföra projekt som hjälper de som är sämre lottade eller behöver hjälp eller stöd.

Är du intresserad av Rotary? Varmt välkommen till oss när vi träffas! Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här.

Den 1 juli 2018 inleder vi ett nytt år i klubbens 25-åriga verksamhet. Årets världspresident, Barry Rassin vill att alla rotarianer gör 2018-19 till ett inspirerande år. I år ska vi fokusera på att inspirera och vara en inspiration för det samhälle och den värld som omger oss och skapa en lite bättre värld för fler människor.

Varmt välkommen till oss!

Kort fakta om klubben:
Antal medlemmar: 36 st
Andel kvinnor i klubben: 50%
Andel män i klubben: 50%

Klubbprogram
torsdag den 17 januari 2019
Klubben premierar ett av Östra Reals UF-företag som integrerat ett av FN:s globala mål för hållbar utveckling i sin affärsidé

Stockholm Strand Rotarysklubbs Premie

För andra året får fem UF-företag på Östra Real en extra morot att tävla om -  att vara det UF-företag som tydligast integrerat FN:s mål för hållbar utveckling i sin affärsidé. Bakom utmärkelsen till de unga entreprenörerna ligger en vilja att intressera ungdomarna till tanken om hållbart företagande hos medlemmarna i Stockholm Strand Rotaryklubb, i belöningen ingår en betald monterplats på Ung Företagsamhets regionfinal på Stockholmsmässan i mars, ett besök på Norrsken Foundation samt ett företagsbesök på Atlas Copco där UF-företaget för höra mer om hur ansvarsfullt företagande förutsätter hållbar produktion

 

FN:s mål för hållbara utveckling är att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor i världen, främja fred och rättvisa samt att lösa klimatkrisen. Om målen ska fungera måste alla känna till dem, och tillsammans med ansvarig lärare på Östra Real, Helena Palmheden engagerades Rotary i denna viktiga uppgift, och klubben skapade en premie, som fem UF-företag kvalificerat sig till och som nu delas ut för andra året den 17 januari

 
 
torsdag den 31 januari 2019
Besök av Distriktguverören
Besök av Distriktguvernör Magnus Elfwendahl
 
torsdag den 7 februari 2019
Scooter-revolutionen i Stockholm

Vi får höra Fredrik Hjelm, VD och en av grundarna berätta hur allt startade och vart han hoppas detta fenomen kommer att leda oss. VOI startade en scooterrevlution i Stockholm i höstas. Nu sprids fenomenet snabbt till andra länder.

VOI. erbjuder möjligheten att hyra elektriska sparkcyklar genom en app. Sparkcyklarna placeras ut på vältrafikerade platser runtom i staden och invånare kan på ett snabbt sätt ta sig en kortare sträcka genom att gå in i appen, ser vilka sparkcyklar som finns tillgängliga och starta åkturen med ett enkelt klick. VOIs elsparkcyklar klassas som vanliga cyklar och ska framföras på cykelbana. Väl framme vid sin destination parkeras elsparkcykeln på ett
ansvarsfullt sätt, och så avslutar man resan i appen och tillgängliggör den då för nästa användare.
”Tanken med VOI och vår elsparkcykel-tjänst är att stadens invånare ska få ett enkelt, spontant och framförallt miljövänligt alternativ för att ta sig kortare sträckor i staden. Vi erbjuder ett snabbare alternativ till att gå, ett smidigare alternativ till att ha egen cykel och ett miljövänligare alternativ till fossilbränsledrivna bussar, taxi, moped eller bil.”, säger Fredrik Hjelm, grundare och VD.

 
torsdag den 14 februari 2019
återkommer med program
 
tisdag den 19 februari 2019
UF-mässan Entreprenörskap på riktigt (EPR 2019)

Mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samlar runt 2500 UF-företagare och cirka 670 UF-företag, som under två dagar visar upp sina produkter och UF-företag på Stockholmsmässan i Älvsjö. En höjdpunkt på UF-året och en fantastisk upplevelse fylld av bubblande entreprenöriella resor!

Under två dagar på Stockholmsmässan skapar Ung Företagsamhet Stockholmsregionen utställningsmöjligheter, nätverkande och inspiration!

Mässanmälan till Entreprenörskap på riktigt 10 december 2018

Mässan Entreprenörskap på riktigt 19-20 februari 2019

Mässavslutning och prisutdelning 21 februrari 2019

 
torsdag den 21 februari 2019
återkommer med program
 
torsdag den 28 februari 2019
återkommer med program
 
torsdag den 18 april 2019
Stängt Skärtorsdag
 
måndag den 6 maj 2019
SM i Ung Företagsamhet 2019
Under dagarna kommer hundratals UF-företag från hela landet för att ställa ut, sälja och tävla med sina produkter. Grundskole- och gymnasielärare från hela Sverige deltar i vår lärarkonferens. 

Se företagspresentationerna från UF-företagen som gick till final i Årets UF-företag 2018. MerchSweden UF vann Årets UF-företag 2018 med sin affärsidé att sälja märkeskläder second hand via Instagram.

 
tisdag den 28 maj 2019
AW på Bank Hotel
 
torsdag den 30 maj 2019
Stängt - Kristi Himmelsfärds dag
 
lördag den 1 juni 2019
Rotary Convention HamburgRotary Convention hålls i år i Hamburg, Tyskland. Flera personer i klubben kommer att åka. Om du är intresserad och har funderingar på att åka, hör av dig till Tord Elfwendahl.

Anmälningsavgiften till Convention är USD $395,- fram t o m 15 december, därefter höjs avgiften till USD $495,-. Om du vill läsa mer, gå till kalendern och klicka på Distriktets aktivitet för Convention - där finns länkar till informationssidor och anmälningssida.

 
torsdag den 6 juni 2019
Stängt - Nationaldagen
 
Klubbprojekt
onsdag den 7 mars 2018
Trädåterplantering i Rumänien
Återplanteringen av skövlad skog i Rumänien
 
fredag den 10 februari 2017
UKV (Unga kvinnors värn)
 
fredag den 7 oktober 2016
Stödverksamhet för utsatta kvinnor och flickor

Stockholm Strand Rotaryklubb stöttar löpande verksamheter som hjälper utsatta kvinnor och tjejer, just nu stöttar vi Ersta Fristad, Ersta hästgård och UKV (Unga kvinnors värn) med finansiella resurser samt andra bidrag. Till exempel har vi samlat in cyklar och pingisbord till deras aktiviteter.

 
fredag den 7 oktober 2016
Vattenprojekt i Kenya
Vår klubb har gått in i ett vattenprojekt ”Rent Vatten & Sanitet i Kenya", där vi skänker pengar för till projektet som samordnar, leder och övervakar byggnation av vattentankar och latriner. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan de fem Rotaryklubbarna Stockholm-Spånga, Lidingö, Sundbyberg, Stockholm-Strand och Arlanda. Projektet samarbetar med den lokala Rotaryklubben i Nairobi, som har ett övergripande ansvar för projektets utveckling i Kenya. Projektet löper i två år från våren 2015 och finansierar fem skoltankar och två familjetankar med vatten.
 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Bank Hotel
Arsenalsgatan 6
11147 Stockholm

Ordinarie mötestid: Torsdagar 07:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Klubben premierar ett av Östra Reals UF-företag som integrerat ett av FN:s globala mål för hållbar utveckling i sin affärsidé
2019-01-17 07:30