Stockholm Strand Rotaryklubb grundades 1993. Vi är idag 71 rotarianer som ses varje fredag för att utbyta erfarenheter, inspireras av föreläsningar och bidra för att göra världen lite bättre.

Är du intresserad av vår klubb? Varmt välkommen till ett möte! Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här. Nedan kan du läsa mer om våra projekt och vad som är på gång i klubben. Varmt välkommen till ett möte hos oss!

Kort fakta om klubben:
Antal medlemmar: 71 st
Medelålder: 53
Andel kvinnor i klubben: 49%
Andel män i klubben: 51%

Klubbprogram
fredag den 24 november 2017
Hur sänker vi mödra och barndödligheten i världen? Britt-Marie Landgren, professor Karolinska Institutet
Kvinnor dör inte för att deras sjukdomar inte kan botas! De dör för att beslutsfattarna ännu inte har förstått att kvinnors liv är värda att räddas. Britt-Marie Landgren är Sveriges första kvinnliga professor i Gynekologi och Obstetrik berättar om arbetet med att sänka mödra och barndödligheten i världen.

fredag den 1 december 2017
Vägen - Valet 2018 - Kvalet, Caroline Szyber, riksdagsledamot KD från Stockholms kommuns valkrets

Caroline är jurist och statsvetare med studier i Sverige, USA och Indien. Hon gjorde sina fältstudier för sin Masterexamen i Statsvetenskap i bland annat Pune.  Hon har tidigare varit valobservatör i Vitryssland, styrelsemedlem ActionAid samt ordförande i Internationella Juristkommissionen i Sverige. Caroline kommer att dela med sig av sina erfarenheter och förklara varför hon tycker att Valet 2018 blir ett av de mest spännande i svensk politik.

fredag den 15 december 2017
Årsmöte

fredag den 29 december 2017

fredag den 5 januari 2018

fredag den 12 januari 2018
"Det pågår en stor värderevolution i näringslivet" Love Lönnroth, Karlöf Consulting

"Det pågår en stor värderevolution i näringslivet" Love Lönnroth, konsult på Karlöf Consulting och författare, bl a boken Värderevolutionen.

fredag den 19 januari 2018
Anna König Jerlmyr

fredag den 26 januari 2018
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en stalig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser, Svante Werger, kommunikationsdirktör

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Arbetet sker tillsammans med många andra – kommuner, landsting, myndigheter och organisationer. När en allvarlig olycka eller kris inträffar ger MSB stöd till de som är ansvariga. MSB ska också se till att samhället lär sig av det som inträffat. MSB har också viktiga uppgifter inom civilt försvar.

fredag den 2 februari 2018
"Halvt eller dubbelt liv - migrantens dilemma" Oaisar Mahmood, kulturpersonlighet och chef på Riksantikvarieämbetet

Qaisar Mahmood är född i Pakistan, formad i Tensta. Författare,till den uppmärksammade boken  ”Jakten på svenskheten” och Qaisar har åkt över 900 mil på motorcykel genom Sverige i jakt på svenskheten. Han har varit i storstäder, på mindre orter och i ännu mindre avfolkade samhällen

fredag den 9 februari 2018
E Sport

fredag den 30 mars 2018

fredag den 11 maj 2018

fredag den 15 juni 2018
Presidentskifte

fredag den 22 juni 2018

Klubbprojekt
söndag den 20 augusti 2017
25 augusti: Kräftskiva för End Polio Now
Projekt "Kräftor för End Polio Now"

fredag den 10 februari 2017
UKV (Unga kvinnors värn)

fredag den 7 oktober 2016
Stödverksamhet för utsatta kvinnor och flickor

Stockholm Strand Rotaryklubb stöttar löpande verksamheter som hjälper utsatta kvinnor och tjejer, just nu stöttar vi Ersta Fristad, Ersta hästgård och UKV (Unga kvinnors värn) med finansiella resurser samt andra bidrag. Till exempel har vi samlat in cyklar och pingisbord till deras aktiviteter.

fredag den 7 oktober 2016
Vattenprojekt i Kenya
Vår klubb har gått in i ett vattenprojekt ”Rent Vatten & Sanitet i Kenya", där vi skänker pengar för till projektet som samordnar, leder och övervakar byggnation av vattentankar och latriner. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan de fem Rotaryklubbarna Stockholm-Spånga, Lidingö, Sundbyberg, Stockholm-Strand och Arlanda. Projektet samarbetar med den lokala Rotaryklubben i Nairobi, som har ett övergripande ansvar för projektets utveckling i Kenya. Projektet löper i två år från våren 2015 och finansierar fem skoltankar och två familjetankar med vatten.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

Blasieholmens Restaurant
Blasieholmgatan 4C