Stockholm Strand Rotaryklubb grundades 1993. Vi är idag 54 rotarianer som ses varje fredag för att utbyta erfarenheter, inspireras av föreläsningar och bidra för att göra världen lite bättre.

Är du intresserad av vår klubb? Varmt välkommen till ett möte! Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här. Nedan kan du läsa mer om våra projekt och vad som är på gång i klubben. Varmt välkommen till ett möte hos oss!

Kort fakta om klubben:
Antal medlemmar: 54 st
Andel kvinnor i klubben: 46%
Andel män i klubben: 54%

Klubbprogram
fredag den 26 januari 2018
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en stalig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser, Svante Werger, kommunikationsdirektör

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Arbetet sker tillsammans med många andra – kommuner, landsting, myndigheter och organisationer. När en allvarlig olycka eller kris inträffar ger MSB stöd till de som är ansvariga. MSB ska också se till att samhället lär sig av det som inträffat. MSB har också viktiga uppgifter inom civilt försvar.

fredag den 2 februari 2018
"Halvt eller dubbelt liv - migrantens dilemma" Oaisar Mahmood, kulturpersonlighet och chef på Riksantikvarieämbetet

Qaisar Mahmood är född i Pakistan, formad i Tensta. Författare,till den uppmärksammade boken  ”Jakten på svenskheten” och Qaisar har åkt över 900 mil på motorcykel genom Sverige i jakt på svenskheten. Han har varit i storstäder, på mindre orter och i ännu mindre avfolkade samhällen

fredag den 9 februari 2018
Norrsken Foundation

tisdag den 13 februari 2018
Champagne mingel, fira Stockholm Strand RK 25 år
Stockholm Strand Rotaryklubb fyller 25 år och detta firar vi med ett Champagnemingel på Sällskapet

fredag den 16 februari 2018
Round Table

fredag den 9 mars 2018
Middagsfrid, Kicki Theander, grundare & uppfinnare bakom konceptet den färdigplanerade matkassen

Möt Kicki Theander, grundare av Middagsfrid och uppfinnaren bakom konceptet den färdigplanerade matkassen som nu har spridit sig världen över. Hon delar med sig av sin entreprenörsresa och vilka erfarenheter denna givit henne. Kicki har bl a fått utmärkelserna Årets entreprenör och Årets tjänsteutvecklare.

fredag den 16 mars 2018
Med måltiden i centrum, Restaurangakademien, Hanna Halpern, VD

Idag står Restaurangakademien för både kunskap om och kärlek till maten. Vårt uppdrag och fokus ligger på att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. På så sätt utvecklar vi svensk gastronomi dagligen. Även det ökande allmänna mat- och dryckintresset förvaltar vi genom att erbjuda högklassig undervisning till privatpersoner och att anordna företagsevents.

fredag den 23 mars 2018
Från röntgensjuksköterska till innovatör och entreprenör, Ylva Ryngebo
Ylva har fått en mängd utmärkelser:
Stockholm stads innovationsstipendium
Årets svenska kvinnliga uppfinnare
Årets kvinnliga europeiska uppfinnare
Hedersmedlem på STIK - Stockholms Innovatör Krets (Ylva och Håkan Lans)

fredag den 30 mars 2018

fredag den 6 april 2018
Värderingar i teori och praktik! Patrik Andersson, styrelseordförande Values Academy

Det pratas mycket om värderingar men vad är värderingar och vilka är dina värderingar? Patrik Andersson som är styrelseordförande för den ideella föreningen Values Academy och organisationskonsult i företaget Helhetskommunikation med inriktning på hållbarhet, värderingar och organisationskultur. Patrik gör en kort introduktion till värderingar och en övning för att reflektera kring sina egna och går sedan över till att titta på Rotarys samt vår omgivnings värderingar samt deras betydelse!

fredag den 13 april 2018
AI - revolutionen, Fredrik Holmgren, IBM
Tjänstefel att inte lära sig AI - Artificiella Intelligensen!

ibland känns det som om man är sist att fatta galoppen om att alla andra har sprungit om en!
vi läser svulstiga rubriker om den Artificiella Intelligensen, AI, och hur den revolutionerar samhället i grunden!

Fredrik kommer att reda ut begreppen!

fredag den 20 april 2018
Gela Forsell

fredag den 11 maj 2018

fredag den 15 juni 2018
Presidentskifte

fredag den 22 juni 2018

Klubbprojekt
söndag den 20 augusti 2017
25 augusti: Kräftskiva för End Polio Now
Projekt "Kräftor för End Polio Now"

fredag den 10 februari 2017
UKV (Unga kvinnors värn)

fredag den 7 oktober 2016
Stödverksamhet för utsatta kvinnor och flickor

Stockholm Strand Rotaryklubb stöttar löpande verksamheter som hjälper utsatta kvinnor och tjejer, just nu stöttar vi Ersta Fristad, Ersta hästgård och UKV (Unga kvinnors värn) med finansiella resurser samt andra bidrag. Till exempel har vi samlat in cyklar och pingisbord till deras aktiviteter.

fredag den 7 oktober 2016
Vattenprojekt i Kenya
Vår klubb har gått in i ett vattenprojekt ”Rent Vatten & Sanitet i Kenya", där vi skänker pengar för till projektet som samordnar, leder och övervakar byggnation av vattentankar och latriner. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan de fem Rotaryklubbarna Stockholm-Spånga, Lidingö, Sundbyberg, Stockholm-Strand och Arlanda. Projektet samarbetar med den lokala Rotaryklubben i Nairobi, som har ett övergripande ansvar för projektets utveckling i Kenya. Projektet löper i två år från våren 2015 och finansierar fem skoltankar och två familjetankar med vatten.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

Blasieholmens Restaurant
Blasieholmgatan 4C