Stockholm Strand Rotaryklubb grundades 1993. Vi är idag 54 rotarianer som ses varje fredag för att utbyta erfarenheter, inspireras av föreläsningar och bidra för att göra världen lite bättre. 

Är du intresserad av vår klubb? Varmt välkommen till ett möte! Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här. Nedan kan du läsa mer om våra projekt och vad som är på gång i klubben. Varmt välkommen till ett möte hos oss!

Kort fakta om klubben:
Antal medlemmar: 54 st
Andel kvinnor i klubben: 46%
Andel män i klubben: 54%

Klubbprogram
 
fredag den 30 mars 2018
Stängt
 
fredag den 6 april 2018
Värderingar i teori och praktik! Patrik Andersson, styrelseordförande Values Academy

 

Det pratas mycket om värderingar men vad är värderingar och vilka är dina värderingar? Patrik Andersson som är styrelseordförande för den ideella föreningen Values Academy och organisationskonsult i företaget Helhetskommunikation med inriktning på hållbarhet, värderingar och organisationskultur. Patrik gör en kort introduktion till värderingar och en övning för att reflektera kring sina egna och går sedan över till att titta på Rotarys samt vår omgivnings värderingar samt deras betydelse!
 
fredag den 13 april 2018
Vad är AI och hur påverkar det din framtid? Fredrik Holmgren, IBM

 

Vi är mitt inne i den största transformationen av vårt samhälle och den värld vi lever i sedan den industriella revolutionen. Men vad är artificiell intelligens (AI) och vad innebär detta för vår framtid? 

 

Fredrik Holmgren har en bakgrund från IBM, vars strategi vilar på bolagets satsning på AI under namnet Watson. Denna morgon kommer Fredrik att ge en introduktion till vad AI är samt diskutera olika perspektiv på vad utvecklingen kan komma att innebära för oss som världsmedborgare. 
fredag den 20 april 2018
Gela Forsell
 
fredag den 27 april 2018
Ann-Louise Dahlgren
 
fredag den 11 maj 2018
Stängt
 
fredag den 18 maj 2018
Pensionen - en inkomst som kräver eget ansvar! Fredrik Lanner som driver rådgivningsbolaget Real Finans och Försäkring

Fredrik Lanner driver idag rådgivningsbolaget Real Finans och Försäkring där han arbetar mycket med pensionsplanering. Han är även aktuell med den nyutkomna boken "Pensionsboken - den enkla vägen till bättre pension".

 

Innan han var med och grundade Real bodde han 13 år i USA arbetade för bl.a.

Fidelity Investments och inom investment banking.

 

I övrigt försöker han balansera livet med jobb och familj, men försöker även klämma in någon golfrunda då och då på sommaren och lite squash på vintern.

 
fredag den 25 maj 2018
Royal Djurgården
 
fredag den 1 juni 2018
Daniel Helldén, Miljöpartiet
 
 
 
 
 
fredag den 15 juni 2018
Presidentskifte
 
fredag den 22 juni 2018
Stängt
 
Klubbprojekt
onsdag den 7 mars 2018
Trädåterplantering i Rumäniem
Återplanteringen av skövlad skog i Rumänien
 
söndag den 20 augusti 2017
25 augusti: Kräftskiva för End Polio Now
Projekt "Kräftor för End Polio Now"

 
fredag den 10 februari 2017
UKV (Unga kvinnors värn)
 
fredag den 7 oktober 2016
Stödverksamhet för utsatta kvinnor och flickor

Stockholm Strand Rotaryklubb stöttar löpande verksamheter som hjälper utsatta kvinnor och tjejer, just nu stöttar vi Ersta Fristad, Ersta hästgård och UKV (Unga kvinnors värn) med finansiella resurser samt andra bidrag. Till exempel har vi samlat in cyklar och pingisbord till deras aktiviteter.

 
fredag den 7 oktober 2016
Vattenprojekt i Kenya
Vår klubb har gått in i ett vattenprojekt ”Rent Vatten & Sanitet i Kenya", där vi skänker pengar för till projektet som samordnar, leder och övervakar byggnation av vattentankar och latriner. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan de fem Rotaryklubbarna Stockholm-Spånga, Lidingö, Sundbyberg, Stockholm-Strand och Arlanda. Projektet samarbetar med den lokala Rotaryklubben i Nairobi, som har ett övergripande ansvar för projektets utveckling i Kenya. Projektet löper i två år från våren 2015 och finansierar fem skoltankar och två familjetankar med vatten.
 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Blasieholmens Restaurant
Blasieholmgatan 4C
11148 Stockholm

Ordinarie mötestid: Fredagar 07:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Värderingar i teori och praktik! Patrik Andersson, styrelseordförande Values Academy
2018-04-06 07:30