Stockholm Strand Rotaryklubb grundades 1993. Vi är idag 54 rotarianer som ses varje fredag för att utbyta erfarenheter, inspireras av föreläsningar och bidra för att göra världen lite bättre.

Är du intresserad av vår klubb? Varmt välkommen till ett möte! Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här. Nedan kan du läsa mer om våra projekt och vad som är på gång i klubben. Varmt välkommen till ett möte hos oss!

Kort fakta om klubben:
Antal medlemmar: 54 st
Andel kvinnor i klubben: 46%
Andel män i klubben: 54%

Klubbprogram
fredag den 25 maj 2018
Djurgården – Ett besöksmål i världsklass, Camilla Zedendahl, vd för Kungl. Djurgårdens Intressenter,

Under ett år har Djurgårdens alla aktörer samlats och diskuterat identitet och gemensamma värderingar. Vad blev resultatet? Camilla Zedendahl, vd för Kungl. Djurgårdens Intressenter, berättar om samarbetat runt och på Djurgården och den nya position men nu tagits.

fredag den 15 juni 2018
Presidentskifte

fredag den 22 juni 2018
Stängt

fredag den 29 juni 2018
Round Table

fredag den 6 juli 2018

fredag den 13 juli 2018

fredag den 20 juli 2018

fredag den 27 juli 2018

fredag den 27 juli 2018

fredag den 3 augusti 2018

fredag den 10 augusti 2018

Klubbprojekt
onsdag den 7 mars 2018
Trädåterplantering i Rumänien
Återplanteringen av skövlad skog i Rumänien

söndag den 20 augusti 2017
25 augusti: Kräftskiva för End Polio Now
Projekt "Kräftor för End Polio Now"

fredag den 10 februari 2017
UKV (Unga kvinnors värn)

fredag den 7 oktober 2016
Stödverksamhet för utsatta kvinnor och flickor

Stockholm Strand Rotaryklubb stöttar löpande verksamheter som hjälper utsatta kvinnor och tjejer, just nu stöttar vi Ersta Fristad, Ersta hästgård och UKV (Unga kvinnors värn) med finansiella resurser samt andra bidrag. Till exempel har vi samlat in cyklar och pingisbord till deras aktiviteter.

fredag den 7 oktober 2016
Vattenprojekt i Kenya
Vår klubb har gått in i ett vattenprojekt ”Rent Vatten & Sanitet i Kenya", där vi skänker pengar för till projektet som samordnar, leder och övervakar byggnation av vattentankar och latriner. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan de fem Rotaryklubbarna Stockholm-Spånga, Lidingö, Sundbyberg, Stockholm-Strand och Arlanda. Projektet samarbetar med den lokala Rotaryklubben i Nairobi, som har ett övergripande ansvar för projektets utveckling i Kenya. Projektet löper i två år från våren 2015 och finansierar fem skoltankar och två familjetankar med vatten.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

Blasieholmens Restaurant
Blasieholmgatan 4C