SWISH 1230 4990 20

Stockholm Strand Rotaryklubb grundades 1993. Vi är idag 36 rotarianer som träffas varje torsdag för
att utbyta erfarenheter, inspireras av föreläsningar och bidra för att göra världen lite bättre. Vi är ett nätverk i Rotarys globala nätverka av klubbar. Dessa rotaryklubbar består av yrkesaktiva ställer sina yrkeskunskapar och ledarskap till förfogande för att genomföra projekt som hjälper de som är sämre lottade eller behöver hjälp eller stöd.

Är du intresserad av Rotary? Varmt välkommen till oss när vi träffas! Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här.

Den 1 juli 2018 inleder vi ett nytt år i klubbens 25-åriga verksamhet. Årets världspresident, Barry Rassin vill att alla rotarianer gör 2018-19 till ett inspirerande år. I år ska vi fokusera på att inspirera och vara en inspiration för det samhälle och den värld som omger oss och skapa en lite bättre värld för fler människor.

Varmt välkommen till oss!

Kort fakta om klubben:

torsdag den 7 februari 2019

torsdag den 14 februari 2019

tisdag den 19 februari 2019
UF-mässan Entreprenörskap på riktigt (EPR 2019)

Mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samlar runt 2500 UF-företagare och cirka 670 UF-företag, som under två dagar visar upp sina produkter och UF-företag på Stockholmsmässan i Älvsjö. En höjdpunkt på UF-året och en fantastisk upplevelse fylld av bubblande entreprenöriella resor!

Under två dagar på Stockholmsmässan skapar Ung Företagsamhet Stockholmsregionen utställningsmöjligheter, nätverkande och inspiration!

Mässanmälan till Entreprenörskap på riktigt 10 december 2018

Mässan Entreprenörskap på riktigt 19-20 februari 2019

Mässavslutning och prisutdelning 21 februrari 2019

torsdag den 21 februari 2019

torsdag den 28 februari 2019

torsdag den 18 april 2019
Stängt Skärtorsdag

måndag den 6 maj 2019
SM i Ung Företagsamhet 2019
Under dagarna kommer hundratals UF-företag från hela landet för att ställa ut, sälja och tävla med sina produkter. Grundskole- och gymnasielärare från hela Sverige deltar i vår lärarkonferens.

Se företagspresentationerna från UF-företagen som gick till final i Årets UF-företag 2018. MerchSweden UF vann Årets UF-företag 2018 med sin affärsidé att sälja märkeskläder second hand via Instagram.

tisdag den 28 maj 2019
AW på Bank Hotel

torsdag den 30 maj 2019
Stängt - Kristi Himmelsfärds dag

lördag den 1 juni 2019
Rotary Convention Hamburg

Rotary Convention hålls i år i Hamburg, Tyskland. Flera personer i klubben kommer att åka. Om du är intresserad och har funderingar på att åka, hör av dig till Tord Elfwendahl.

Anmälningsavgiften till Convention är USD $395,- fram t o m 15 december, därefter höjs avgiften till USD $495,-. Om du vill läsa mer, gå till kalendern och klicka på Distriktets aktivitet för Convention - där finns länkar till informationssidor och anmälningssida.

torsdag den 6 juni 2019
Stängt - Nationaldagen

Klubbprojekt
onsdag den 7 mars 2018
Trädåterplantering i Rumänien
Återplanteringen av skövlad skog i Rumänien

fredag den 10 februari 2017
UKV (Unga kvinnors värn)

fredag den 7 oktober 2016
Stödverksamhet för utsatta kvinnor och flickor

Stockholm Strand Rotaryklubb stöttar löpande verksamheter som hjälper utsatta kvinnor och tjejer, just nu stöttar vi Ersta Fristad, Ersta hästgård och UKV (Unga kvinnors värn) med finansiella resurser samt andra bidrag. Till exempel har vi samlat in cyklar och pingisbord till deras aktiviteter.

fredag den 7 oktober 2016
Vattenprojekt i Kenya
Vår klubb har gått in i ett vattenprojekt ”Rent Vatten & Sanitet i Kenya", där vi skänker pengar för till projektet som samordnar, leder och övervakar byggnation av vattentankar och latriner. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan de fem Rotaryklubbarna Stockholm-Spånga, Lidingö, Sundbyberg, Stockholm-Strand och Arlanda. Projektet samarbetar med den lokala Rotaryklubben i Nairobi, som har ett övergripande ansvar för projektets utveckling i Kenya. Projektet löper i två år från våren 2015 och finansierar fem skoltankar och två familjetankar med vatten.

Bank Hotel
Arsenalsgatan 6