SWISH 1230 4990 20

Stockholm Strand Rotaryklubb grundades 1993. Vi är idag 36 rotarianer som träffas varje torsdag för 
att utbyta erfarenheter, inspireras av föreläsningar och bidra för att göra världen lite bättre. Vi är ett nätverk i Rotarys globala nätverka av klubbar. Dessa rotaryklubbar består av yrkesaktiva ställer sina yrkeskunskapar och ledarskap till förfogande för att genomföra projekt som hjälper de som är sämre lottade eller behöver hjälp eller stöd.

Är du intresserad av Rotary? Varmt välkommen till oss när vi träffas! Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här.

Den 1 juli 2018 inleder vi ett nytt år i klubbens 25-åriga verksamhet. Årets världspresident, Barry Rassin vill att alla rotarianer gör 2018-19 till ett inspirerande år. I år ska vi fokusera på att inspirera och vara en inspiration för det samhälle och den värld som omger oss och skapa en lite bättre värld för fler människor.

Varmt välkommen till oss!

Kort fakta om klubben:
Antal medlemmar: 36 st
Andel kvinnor i klubben: 50%
Andel män i klubben: 50%

Klubbprogram
torsdag den 22 november 2018
Skeppsholmens Folkhögskola - Eva Ripa Torstensson, Rektor

Skeppsholmens folkhögskola är inspirerande plats för vuxna som vill studera - mitt i Stockholm. Här möts varje människa utifrån sina förutsättningar, oavsett om man vill läsa in behörighet på den allmänna kursen eller fördjupa sig i ett specialintresse på skriv- musik- eller båtbyggarkursen. Nyckelord är kunskap, delaktighet och reflektion. Vi tror på alla människors lika värde och ett lärande i en öppen, nyfiken miljö där man möter varandra med respekt.

Folkhögskolan har även en Etableringskurs en kurs för nyanlända oavsett utbildningsbakgrund. Kursen innehåller svenska, grundläggande datakunskap, samhällsorientering och arbetsförberedande insatser och på denna frukost hoppas vi kunna starta ett mentorsprogram för dessa studenter!

http://skeppsholmensfolkhogskola.se

 
torsdag den 29 november 2018
Kommunikativt ledarskap i praktiken - Pär Lager

Pär Lager håller en inspirationsföreläsning om hur kommunikation kan lyfta organisationer till nya nivåer

Pär arbetar idag som styrelseledamot, rådgivare och utbildare för företag och organisationer, med inriktning på ledarskap, kommunikation och verksamhetsutveckling. Han har tidigare bland annat varit vd för Anthon B Nilsen Utbildning och Berghs School of Communication, utsedd till världens bästa kommunikationsskola sex gånger. Pär Lager har även varit chef på Svenska Spel och Sifo/Observer samt politiskt sakkunnig på Utbildningsdepartementet och han är fattare till den kritikerrosade boken  "Kommunikation & Ledarskap"  
Innan arbetslivet hade Pär en karriär i landslaget i cykel.  

 
torsdag den 29 november 2018
Styrelsemöte
 
onsdag den 5 december 2018
AW Brasseriet Operan
AW tillsammans med andra klubbar på Brasseriet Operakällaren, Strömgatan 14.
Jonas Hallberg intervjuar föredragshållare.
 
torsdag den 6 december 2018
Möte mellan människor! Vetenskap & Allmänhet, Maria Hagardt, Internationell Relations & Communication Manager

 Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som grundades i januari 2002. VA:s idé: Möte mellan människor!

Man är en ledande kunskapsnod och samarbetspartner för dialog mellan forskare och omvärlden, och VA har ett 80-tal medlemsorganisationer som t.ex. myndigheter, högskolor, företag, folkbildningsorganisationer och forskningsfinansiärer. Dessutom finns individuella medlemmar.
 
torsdag den 6 december 2018
UF mässa
 
torsdag den 13 december 2018
Luciatåg
 
 
torsdag den 27 december 2018
Stängt
 
torsdag den 3 januari 2019
Stängt
 
torsdag den 10 januari 2019
Round table
 
 
tisdag den 19 februari 2019
UF-mässan Entreprenörskap på riktigt (EPR 2019)

Mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samlar runt 2500 UF-företagare och cirka 670 UF-företag, som under två dagar visar upp sina produkter och UF-företag på Stockholmsmässan i Älvsjö. En höjdpunkt på UF-året och en fantastisk upplevelse fylld av bubblande entreprenöriella resor!

Under två dagar på Stockholmsmässan skapar Ung Företagsamhet Stockholmsregionen utställningsmöjligheter, nätverkande och inspiration!

Mässanmälan till Entreprenörskap på riktigt 10 december 2018

Mässan Entreprenörskap på riktigt 19-20 februari 2019

Mässavslutning och prisutdelning 21 februrari 2019

 
måndag den 6 maj 2019
SM i Ung Företagsamhet 2019
Under dagarna kommer hundratals UF-företag från hela landet för att ställa ut, sälja och tävla med sina produkter. Grundskole- och gymnasielärare från hela Sverige deltar i vår lärarkonferens. 

Se företagspresentationerna från UF-företagen som gick till final i Årets UF-företag 2018. MerchSweden UF vann Årets UF-företag 2018 med sin affärsidé att sälja märkeskläder second hand via Instagram.

 
lördag den 1 juni 2019
Rotary Convention HamburgRotary Convention hålls i år i Hamburg, Tyskland. Flera personer i klubben kommer att åka. Om du är intresserad och har funderingar på att åka, hör av dig till Tord Elfwendahl.

Anmälningsavgiften till Convention är USD $395,- fram t o m 15 december, därefter höjs avgiften till USD $495,-. Om du vill läsa mer, gå till kalendern och klicka på Distriktets aktivitet för Convention - där finns länkar till informationssidor och anmälningssida.

 
Klubbprojekt
onsdag den 7 mars 2018
Trädåterplantering i Rumänien
Återplanteringen av skövlad skog i Rumänien
 
fredag den 10 februari 2017
UKV (Unga kvinnors värn)
 
fredag den 7 oktober 2016
Stödverksamhet för utsatta kvinnor och flickor

Stockholm Strand Rotaryklubb stöttar löpande verksamheter som hjälper utsatta kvinnor och tjejer, just nu stöttar vi Ersta Fristad, Ersta hästgård och UKV (Unga kvinnors värn) med finansiella resurser samt andra bidrag. Till exempel har vi samlat in cyklar och pingisbord till deras aktiviteter.

 
fredag den 7 oktober 2016
Vattenprojekt i Kenya
Vår klubb har gått in i ett vattenprojekt ”Rent Vatten & Sanitet i Kenya", där vi skänker pengar för till projektet som samordnar, leder och övervakar byggnation av vattentankar och latriner. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan de fem Rotaryklubbarna Stockholm-Spånga, Lidingö, Sundbyberg, Stockholm-Strand och Arlanda. Projektet samarbetar med den lokala Rotaryklubben i Nairobi, som har ett övergripande ansvar för projektets utveckling i Kenya. Projektet löper i två år från våren 2015 och finansierar fem skoltankar och två familjetankar med vatten.
 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Bank Hotel
Arsenalsgatan 6
11147 Stockholm

Ordinarie mötestid: Torsdagar 07:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Skeppsholmens Folkhögskola - Eva Ripa Torstensson, Rektor
2018-11-22 07:30