Vålkommen till lunchmöte 24 januari 2020


  
Bästa Rotarian, på fredag träffas vi igen, vi får välkomna två nya medlemmar Lisa Olsson och Ilse Wicherts och lyssna på  Karolina Zander. Karolina kommer att berätta om distinationsutvekling och vad det är i praktiken


Vi samlas 11:45

Väl mött på Elsas kantin!


Dagens gästvärdar

200124 Mikael Smedin Lena Stensgård


Gästvärdlista Bisp Thomas Rotaryklubb våren 2020.docx


Stra?ngna?s Bisp Thomas RK stadgar 2016.docxguvbrev_1920_7.pdf


Styrelsen bestämde att stödja detta projekt år igen.

Folder Sörmlandslägret 2020, Föräldraversionen (uppdaterad 2019-10-04) (1).pdf

.


Tack alla härliga Rotarianer och gäster för insamlingen till detta viktiga ändamål.
På två lunchmöten fick vi ihop 970 kr som Barbro nu satt in till Stop Polio.
Hannele


Bish. Thomas verksamhetsplan 2019-2020, mall (1).doc

Veckobrev hösten 2019
Rotary1810.docx

Rotary410.docx
Rotary 2009.docx
Rotary3008.docx
Rotary2308.docx
Rotary 2019 08 16 Veckobrev.pdf

Report JIGGERS KIPTOGOT AND JAMANUR VILLAGES Aug -19.doc

Bilder från Distrikskonferansen oktober 2019
 

 
Lite bilder från vårt trevliga räkkryssning den 9/9
  

Guvernören Gun-Marie Östedt Axelsson
Besötte oss fredagen den 6 september och lämnade över årtes standar med budskapet "Rotary förenar oss" Trevlig och välbesökt möte.Här under material Guvernören Guje lovade dela med sig
Presentation-Gun-Marie-klubbesök med AG Sven Berg.pdf
Distriktsteam 2019-20.pdfNy lokal
Vi i båda Strängnäsklubbarna har nu enats om att ha våra möten på Elsas kantin från hösten 2019.
Vi kommer att få maten nere i vår "gamla" lokal och ingången är där nere med.
Det kommer att finnas högtalare och duk att visa föreläsningar mot.
Lunchen kommer att kosta 109 kr och betalas också nere så vi behöver ite stå i kö.

Alla är välkomna och besöka våra klubbar och är hjärtligt välkomna.

Hör av er till sjo.vik@hotmail.se Bisp Thomas RK eller
eva.petre@redovisningab.se Strängnäs RK eller kika in vid tillfälle.

Biskp Thomas håller sina luncher 11.45-13.00 på fredager och Strängnäs RK på tisdagar samma tid.

Väl mött efter sommaruppehåll!


Presidentskifte genomfördes i fredags den 14 juni.
President Raimo Kavén lämnade över till Hannele sjö. Mycket trevlig lunch som gästades av 15 medlemmar och gäster. 
Vi fick både mousserandevin till fördrink och en trevig efterrätt. Vi passade på att säga tack till Tobias och Edsbacka Bistro.
Lokal frågan per degan datum är inte kar men förhandlingar pågår.
Tack för förtroendet ni har för mig, jag kommer att göta mitt bästa!

Hannele Sjö
President
Rotary Bish. ThomasFredagen den 14 juni 2019 lämnade Bish Thomas över stipendier
1500 kr till Särskolan i Strängnäs och 1500 kr till Thomas gymnasiet.
Jag var med i Särskolan tredje året nu och jag kan inte sluta beundra dessa ungdomar och deras vilja att läsra sig nya saker.
Tyvärr ha jag inte vara med i Thomas Gymnasiet pga vår egen viktiga lunchmöte ,men jag hade en ersättare, bilder fråm Thomas kommer inom kort.
 
/Hannele
  


Klubbprogram
fredag den 31 januari 2020
Clowner i Vården
 
onsdag den 5 februari 2020
Styrelsemöte
 
fredag den 7 februari 2020
Att döma i högsta nivå
 
fredag den 14 februari 2020
Inge Bergqvist
 
fredag den 21 februari 2020
Kinesisk konst
 
Klubbartiklar
måndag den 22 maj 2017
Facit Bilrally
Hej Rotaryvänner
Bifogat finner ni facit till frågorna på bilrallyt. Hoppas ni hade framgång med svaren.

Bilrally barnfrågor facit.pdf Bilrally vuxenfrågor facit.pdf
 
fredag den 10 mars 2017
Elvis i våra hjärtan

Lördagen den 4 mars hölls en välgörenhetskonsert i Strängnäs domkyrka. Evenemanget, som pågick i en och en halv timme, hade arrangerats av kommunens tre Rotaryklubbar tillsammans med Strängnäs Domkyrkoförsamling. Ett fyrtiotal företag backade upp projektet som sponsorer.

När försäljningen påbörjades i december 2016 kunde ingen ana att biljetterna skulle säljas slut på en månad – men så var det.

Närmare 400 personer strömmade in genom kyrkportarna. Många tillresta rotarianer var på plats, bland andra från klubbarna Älvsjö och Riddarfjärden i Stockholm. Koncerten, som speglade Elvis Presleys liv i olika faser, bjöd på en brokig bukett av musikaliska blomster ur världsartistens drygt tjugoåriga karriär. Sångarna Mia Löfgren och Magnus Sjögren framförde, tillsammans med Domkyrkokören och Oratoriekören – under Torvald Johanssons ledning – en rad evergreens. Riktiga pärlor!

Ackompanjemanget leddes av kapellmästare Jonas Lind, som även stod för körarrangemang och pianospel. Lars Tull framträdde på bas och Jörgen Martinson på orgel. Saxofonisten Björn Lyckström fungerade som konferencier. Han berättade minnen och episoder ur Elvis liv, från barndomen och genom succéåren fram till den alltför tidiga bortgången 1977. 

Vi har saknat Elvis i snart fyrtio år nu, men hans musik lever i högsta grad. Det bevisades i Strängnäs domkyrka så sent som i lördags. Härliga artister! En fantastisk upplevelse och en enastående lyckad konsert i vår vackra dom! Tack alla som på olika sätt bidragit till att göra Elvis-konserten möjlig.

Nettobehållningen – en bit över kr 120 000:- - går oavkortat till Läkarbanken (Rotary Doctors) och Rotarys sörmlandsläger respektive Svenska kyrkans fastekampanj ”Maträtten” – för allas rätt till mat.
2017-03-09

 
tisdag den 21 februari 2017
ROTARYMÖTENA PÅ ELSAS KANTIN

Nu har det gått en dryg månad sedan Strängnäs båda Rotaryklubbar flyttade över sina möten till Elsas Kantins bakficka i Gula Rosornas företagsby på Eskilstunavägen.

Efter en trevande start kom vi igång på det nya stället utan fungerande ljudanläggning. Tillsammans har de båda klubbarna på relativt kort tid löst även detta problem. Logistiken vid serveringen har fungerat smidigt och många medlemmar jag talat med är mycket nöjda med de rätter som serveras.

Medlemstillströmningen har varit hyfsat god och vid Malcolm Dixelius framträdande i förra veckan noterades sammanlagt 55 personer vid lunchen - säsongsrekord hittills. Den nuvarande lokalen är betydligt mindre än den förra, men har i gengäld en trivsam atmosfär. Vid den väntade publikanstormningen den 10 februari löste Elsas Kantin arrangemanget på ett elegant sätt genom bordsservering.

Från och med denna vecka erbjuds vi även att köpa måltidskuponger: tio Rotary-måltider för kr 990:- + en elfte lunch kostnadsfritt. Kupongerna säljs över disk i samband med mötena.

Det enda "problem" som mig veterligt kvarstår är viss brist på parkeringsplatser, så ett bra tips är att vara ute i god tid.

Låt mig samtidigt påminna om gästvärdslistan, som finns angiven på klubbens hemsida respektive i månadens vikfolder. En uppdaterad gästvärdsinstruktion finns framtagen (se hemsidan). 

Väl mött igen!

Stig Svallhammar

President

Strängnäs Bisp Thomas Rotaryklubb

 
måndag den 19 december 2016
ROTARYKLUBBARNA I STRÄNGNÄS FLYTTAR TILL ELSAS KANTIN EFTER NYÅR!

Rotarys båda klubbar i Strängnäs tätort byter möteslokal efter årsskiftet. Tidigare har lunchmötena hållits på Hotell Rogge i stadskärnan, men nu bryts den långa traditionen.  Efter nyår håller vi till på restaurangen Elsas Kantin i Gula Rosornas vid Eskilstunavägen, en bit ut från stadskärnan. För vår klubbs del är det premiär i de nya lokalerna fredagen den 13 januari 2017, kl. 11.45.

Rogges ledning har nya planer för sina lokaler och i det konceptet passar inte våra lunchmöten in. Det avtal som klubbarna hade med hotellet, innebar möjlighet till uppsägning av kontraktet för matservering med en månads varsel. Uppsägningen kom något överraskande en månad före jul och ledde till ett febrilt sökande efter annat näringsställe i centrala Strängnäs.

Från klubbarnas sida är vi lättade över att vi hittat en bra lösning tillsammans med Elsas Kantin. Det gör att vi kan fortsätta med våra lunchmöten på tisdagar och fredagar. Vi tas emot av ett ambitiöst krögarpar, som öppnar ”stora famnen” för oss. Vi disponerar en egen lokal – visserligen mindre än den förra - och vår buffé dukas fram särskilt för oss i nedervåningen. Lokalen nås direkt via husets gavel (det finns även rullstolsramp).

Tillsammans har Strängnäs RK och Strängnäs Bisp Thomas RK över 130 medlemmar. Flytten innebär givetvis en omställning för medlemmarna, men vi ser Elsas Kantin som den bästa lösningen just nu. Efter vårterminen gör klubbarna en utvärdering tillsammans med Elsas och beslutar hur vi går vidare.

Priset för Rotarys lunchbuffé på Elsas Kantin har satts till kr 99:-/person inklusive vanligt vatten som måltidsdryck + kaffe (motsvarar vanlig lunch). Betalningen tas upp i vår lokal. Måltidskuponger finns inte. Fri gästparkering på intilliggande parkeringsområde; p-skiva.

Hotell Rogge löser in sina måltidskuponger fram till 23 december. Den som inte hinner med detta före jul kan vända sig till Joakim Larson på hotellet, så hjälper han till med restitutionen fram till 31 januari 2017.

Styrelsen ber att få önska alla medlemmar en God Jul och Gott Nytt 2017!

Stig Svallhammar

 
måndag den 19 december 2016
TERMINSAVSLUTNINGEN DEN 16 DECEMBER 2016

Fredagen den 16 december 2016 höll klubben sitt sista ordinarie fredagsmöte för säsongen. Det var denna gång förlagt till en mindre lokal i källaren under Harrys, där vi intog lunchen sittandes utmed långbord. Stämningen var god bland de 36 deltagarna, trots ett stänk av vemod inför våra båda Rotaryklubbars hastiga uppbrott från Rogge efter flera decennier som trogna lunchgäster. Vi flyttar nu till Restaurang Elsas Kantin på Eskilstunavägen 34, där vi startar igen efter årsskiftet (se annan artikel).

 

Rogges vd Richard Larson höll ett kort tacktal till klubben och överlämnade en julblomma till presidenten. Efter några mindre informationspunkter till medlemmarna, höll församlingens domprost, Christofer Lundgren, en fängslande föreläsning med utgångspunkt i olika Maria-bilder, som finns i vår domkyrka och på annan plats i landet. Ett behagligt lugn och en känsla av annalkande julefrid sänkte sig över lokalen.

 

Presidenten tog sig friheten att överlämna den just erhållna julblomman till Christofer, som ett uttryck för Rotarys goda samarbete med domkyrkoförsamlingen. Vi passade även på att tacka vår ambitiöse och synnerligen gästvänlige servitör Vincent med en varm applåd.

Därefter önskade deltagarna varandra God Jul och bröt upp från det sista fredagsmötet på Rogge under överskådlig framtid.

 
måndag den 19 december 2016
KLUBBPROGRAM OCH INFORMATION

Vår klubb stänger för säsongen, men vi kommer igen efter nyår med en späckad programlista över alla intressanta händelser och föredrag som planerats under vårterminen. Håll kontakt med hemsidan och de aktuella flikarna med information. Vi arbetar på att leverera ännu bättre information om kommande programpunkter inför nästa termin. Nästa gång vi ses är den 13 januari 2017, kl 11.45 på Elsas Kantin.

 

Vi uppmanar alla medlemmar att hålla kontakt med gästvärdslistan, så att vi håller varje  kommande klubbsammankomst under våren bemannad med gästvärdar. Det är tänkt att vi skall ha två gästvärdar per tillfälle. Om Du absolut inte kan (eller vill) ställa upp i rollen, är vi tacksamma om Du kontaktar styrelsen. Om Du inte kan ställa upp just den dag som föreslås på gästvärdslistan, föreslår vi att Du löser detta på egen hand genom att byta dag med någon kamrat. Inkommande president Roberth Karlsson samordnar gästvärdslistan.

 

Vår PR-chef, Mari Ekvall, som tagit fram och själv bekostat en vikfolder om vår klubb, värdegrunder, hjälpprojekt och kommande större evenemang, har även tagit med en aktuell program- och gästvärdslista. Mari tänker upparbeta foldern varje månad. Tanken är att den skall tjäna som en ytterligare påminnelse för oss i klubben, samtidigt som den är ett utmärkt informationsmaterial att lämna över till intresserade i vår omgivning.

 

Vår klubbmästare Hannele Sjö meddelar, att nu är det hög tid att köpa biljetter till Elvis-konserten ”Elvis i våra hjärtan” i  Strängnäs Domkyrka, lördagen den 4 mars 2017 (kl 16.00-17.30). Det finns fortfarande möjlighet till förköp hos Akademibokhandeln, Hallins Optik eller Skogshyddan. Biljetterna kostar kr 200:-/styck. Årets julklapp?

 
torsdag den 3 november 2016
BESÖK PÅ ÄLEBY GÅRD

Fredagen den 28 oktober var klubbens ordinarie fredagsmöte förflyttat till Äleby gård, dit vi samåkte i några medlemmars bilar. I ett strålande solsken möttes vi av familjen Högfeldt, som med hjälp av ett antal medarbetare driver gården. Efter en kort stund välkomnade klubbmästaren Hannele Sjö in oss i matsalen, där vi serverades en utsökt tvårätterslunch. Mellan rätterna berättade Jacob Högfeldt på ett fängslande sätt om Äleby gårds olika verksamheter. En brödkorg fick tjäna som insamlingsbössa och rundan inbringade kr 850:- till Rotary Shelterbox för särskilda insatser i Mosul. Vi passade även på att överlämna en gåva till Pelle Mohlin med anledning av 80-årsdagen. Sammanlagt 28 deltagare hade chans att vara med om detta annorlunda och synnerligen lyckade fredagsevenemang.

Stig Svallhammar

 
tisdag den 18 oktober 2016
Hälsning från distriktskonferensen


En hälsning från den årliga distriktskonferensen, som hölls den 14-15 oktober 2016 i Nacka. På bilden ser förre distriktsguvernören Mats Bartilng från "tisdagsklubben" lägga ut texten kring Årliga fonden. Till höger moderatorn Jonas Hallberg - även han rotarian. Foto Tina Qvinnström.
 
torsdag den 13 oktober 2016
Intercity ölprovning

Tisdagen den 11 oktober 2016 hade Strängnäs RK, den vi kallar "tisdagsklubben", bjudit in till ölprovning hos Mälardalen Brewing Company i Gula Rosornas företagsby här i Strängnäs. Medlemmarna i systerklubbarna Mariefred RK och Strängnäs Bisp Thomas RK hade generöst inbjudits att vara med, även om ganska få nappade på det. Synd, för detta var ett gyllene tillfälle att stifta bekantskap med ett av de nyligen tillkomna mikrobryggerierna i kommunen. Först guidades vi runt i lokalerna och sedan gavs tillfälle till provsmakning av sju lokalt producerade  ölsorter, bland annat en ytterst välsmakande "Dubbel IPA". Uppskattningsvis ett tjogtal personer hade hörsammat inbjudan, häribland de tre klubbarnas presidenter. På bilden ses Guje från Mariefreds RK, Sofi från Strängnäs RK och Stig från Bisp Thomas RK. Foto Anita Svallhammar.

 
torsdag den 13 oktober 2016
ShelterBox Haiti
Vi har agerat snabbt och fått ett snabbt tack. Som ni ser så behövs mycket hjälp i Haiti.

 
onsdag den 12 oktober 2016
Guvernörsbesök

DET ÅRLIGA GUVERNÖRSBESÖKET

Fredagen den 16 september 2016 besöktes vår klubb av distriktsguvernören Lars Olof Nilsson och assisterande guvernören Leif Herlitz. Vid lunchen överlämnades ett Rotary-standad och en hälsning från Rotary Internationals president John Germ till medlemmarna i klubben. På bilden syns Strängnäs Bisp Thomas Rotaryklubbs president Stig Svallhammar glatt ta emot hälsningen. Foto: Hannele Sjö.

 
onsdag den 12 oktober 2016
Besök Rotaryklubbar i utlandet

I samband med en semesterresa till Sicilien nyligen, besökte klubbens president Stig Svallhammar den lokala Rotaryklubben i staden Taormina. Den kväll som besöket ägde rum, torsdagen den 6 oktober 2016, var det ”allmänt samkväm” på en av de lokala restaurangerna. Vi åt typisk siciliansk mat och drack vin från vulkanen Etnas sluttningar. Trevlig samvaro i glatt sällskap. Taormina Rotaryklubb har i dag 27 medlemmar, varav ingen kvinna. Man har dock haft ett par kvinnliga medlemmar till ganska nyligen. De kvinnliga sällskapet vid sammankomsterna utgörs av fruar till manliga medlemmar. På bilden ses Stig Svallhammar samtala och byta kontaktuppgifter med tidigare distriktsguvernören för distrikt 2110 (Sicilien och Malta), professor Maurizio Triscari, som är medlem i Taormina-klubben.

Ta gärna tillfället att besöka en lokal Rotaryklubb när ni är ute och reser! Det är verkligen inspirerande – och ligger helt i linje med Rotarys tanke: Att förena människor!, säger Stig. 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: bispthomas@gmail.com


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Elsas Kantin
Eskilstunavägen 34
64534 Strängnäs

Ordinarie mötestid: Fredagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Clowner i Vården
2020-01-31 11:45