Täby-Attunda
STOCKHOLMS VÄSTRA

Rotary sammanför mer än en miljon engagerade personer för lokala och globala samhällsnyttiga projekt. Vår klubb Täby-Attunda har träffats sedan 1975 och är idag cirka 40 medlemmar: många olika yrkesbakgrunder i olika åldrar, cirka 30 % kvinnor, och högt i tak. 

Om du är intresserad av att delta som gäst eller bli medlem så hör av dig! Som medlem kommer du inspireras av cirka 40 föredrag/träffar per år och samtidigt utveckla ditt nätverk med bland annat en försäkringsexpert, en kyrkoherde, en ögonspecialist, en hållbarhetskonsult, en känd konstnär, en arkitekt, en läkare, en rekryteringsexpert, och flera VD:ar!

Läs mer om våra aktiviteter på vår facebooksida


måndag den 27 september 2021
Anders Ericson berättar om Musikåret 1973
Anders Ericson berättar om det spännande Musikåret 1973 !
 
måndag den 4 oktober 2021
Arin Karapet riksdagsledamot om utanförskapets kostnader
Vad kostar utanförskapet vårt samhälle? 
Arin Karapet beskriver sig som svenskarmenier. Han är uppvuxen i Rinkeby och Hässelby och är sedan 2018 riksdagsledamot för Moderaterna. Han berättar utifrån sina egna erfarenheter och ger sin bild av vad som krävs för att byta utanförskapet. 
 
måndag den 11 oktober 2021
Författaren och föredragshållaren Karin Sharma, om interkulturell kommunikation
Karin Sharma, om interkulturell kommunikation

Karin Sharma har i sitt liv och arbete haft stora möjligheter att få kunskap om interkulturell kommunikation. Uppvuxen i Venezuela med en svensk mamma och en lettisk pappa reflekterade hon tidigt kring kulturell identitet. Hon tog en Master of Science i Interkulturell kommunikation i USA  1978 och har sedan 1979 varit verksam med Sverige som bas med uppdrag inom både offentlig och privat sektor.
 
måndag den 18 oktober 2021
Möt Johan Holmsäter grundare av Friskis och Svettis!
Möt Johan Holmsäter  grundare av Friskis och Svettis!
Om "Livsstilsanalfabetismens" ansikte - den största pandemin.
 
måndag den 25 oktober 2021
Hur ser brottsligheten ut i Täby? Möt Täbys kommunpolis Jonas Nilsson
Hur ser brottsligheten ut i Täby? Möt Täbys kommunpolis Jonas Nilsson
 

torsdag den 1 juli 2021
Ny President i Täby Attunda!

Idag tillträder Ingela Bendrot som ny president för Rotary Täby Attunda. Ingela Bendrot är 58 år och är född och uppvuxen i Kalmar. Hon bor sedan 24 år tillbaka i Näsby Park i Täby. Hon är vd för Nya Ostkustbanan och driver det egna bolaget Bendrot Kommunikation AB.

 
måndag den 14 december 2020
Ungdomsutbyte viktig del i Rotarys verksamhet!
En viktig del i Rotarys verksamhet är internationellt ungdomsutbyte. Under det senaste året har vår klubb haft Dirk Odendaal en 17 årig student från Sydafrika på utbyte. På vårt senaste Zoom-möte berättade Dirk om sitt utbytesår i Sverige.
Dirk badar isvak