Uppsala

Första mötet blir den 25 augusti kl 12.00.

Vi ses i höst/ Dinu Dunca, president 2021/22

Mail: dinu-dunca@yahoo.se

onsdag den 25 augusti 2021
Lina Sors Emilsson "Rotary som kompetensverk"
2021 08 25 FÖREDRAG
Lina Sors Emilsson, projektledare vid Teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet Upptech håller det första föreläsningen inför höstterminen 2021 med titeln "Rotary som kompetensnärverk"

onsdag den 1 september 2021
Klaus Pontvik "I huvudet på Klaus Pontvik"

2021 09 01 FÖREDRAG
Klaus Pontvik - "I huvudet på Klaus Pontvik: Mannen bakom Uppsala Internationella Gitarrfestival"

onsdag den 8 september 2021
Cecilia Wikström "Diverse arbetare i demokratins och kyrkans tjänst"

2021 09 08 FÖREDRAG
Cecilia Wikström, ny ordförande för Alva Myrdal-centrum vid Uppsala Universitet håller föredraget med titeln "Diverse arbetare i demokratins och kyrkans tjänst"

torsdag den 24 juni 2021
Tack för mig, och stort Lycka till, Dinu!

Så kunde delar av Uppsala Rotaryklubb  ä n t l i g e n  mötas igen! Den 16 juni firade vi Våravslutning i Samariterhemmets gamla fina samlingssal. Efter en skål i mousserande vin kunde de 29 närvarande medlemmarna (av de fyra, som deltog via zoom hade någon ett glas till reds framför skärmen!) glädja sig åt att återse varandra, avnjuta en läcker sommartallrik och marängtårta med färska bär samt vara med om det digra programmet:

• Vi hyllade tre Paul Harris Fellows och gratulerade de närvarande bland de 26 medlemmar som hade fyllt jämnt eller halvjämnt under året men inte blivit bjudna på kvartalstårta.
  • Vi välkomnade tre av de nya medlemmarna, som nu fick sina Rotary-pins, och vi avtackade Catherine Bråkenhielm, som avgick ur styrelsen efter sin tid som Past President. (Lina Sors Emilsson avtackas i augusti). Varmt tack, Catherine!
  • Vi lottade ut tre presentkort till Hambergs fisk bland de 89 lotterna, som gav ett överskott på drygt 1 000 kronor till trädplantering i samarbete med vår rumänska vänklubb i Baia Mare, och så trakterades vi med både fanfarer och musik – såväl Tjajkovskij som jazz –framförda av Ulf Johansson Werre:

Därefter var det dags för mig att överlämna Presidentkedjan till Dinu Dunca: