Vallentuna
STOCKHOLMS VÄSTRA

Vallentuna är en snabbt växande kommun där utvecklingstakten är hög, samtidigt som närheten till natur och landsbygd värderas högt. Kommunen har ett levande kulturlandskap, rikt på fornlämningar. Ingenstans i världen finns så många runskrifter som runt Vallentunasjön. Det har också inspirerat till Rotaryföreningens logga. 
I kommunen bor drygt 33 000 invånare, medelåldern är 38,7 år. Här finns över 3900 företag, de flesta mikroföretag med färre än 10 anställda. 

Källor: Valletuna kommun och Företagarnatisdag den 31 augusti 2021
Vad vill vi och vad gör vi!

Vi är idag 38 medlemmar med varierande ålder, kön, bakgrund, yrken och intressen vilket gör att vi trivs med varandra och har mycket trevligt. Klubben består av 20 procent kvinnor och 80 procent män. Vi träffas i Vallentunas Kulturhus på fredagsmorgnar en timme mellan klockan 07.30 och 08.30 för gemensam frukost och ett intressanta föredrag. I vår klubb som i Rotary i stort är kamratskap, mångfald och ledarskap viktigt.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för sammankomster och under coronapandemin har vi träffats på digitala möten via zoom.

Varje fredagsmorgon får du alltså ta del av ett intressant föredrag av hög kvalitet som ökar din kunskap och ger tillfälle för reflektion. Du får även möjlighet att träffa många människor i olika befattningar i sina yrkesroller. Kom gärna och besök oss som gäst en fredagsfrukost som bara är en timme långt innan dagens arbete tar vid.

Vi stöder ungdomsverksamhet i Vallentuna med stipendier till Ungt Företagande på gymnasiet, stipendier till ungdomar på Kulturskolan och bidrag till 4 H-gården.

Utöver våra frukostmöten ordnar vi studiebesök och andra aktiviteter för att utveckla och stärka klubbandan.

Välkommen!

 
fredag den 26 oktober 2018
Nya medlemmar
Nya medlemmar
 
tisdag den 16 oktober 2018
Länkar
Under fliken länkar hittar du grndläggande information om Rotary och till olika projekt som Rotary driver.
Rotarys ungdomsutbyte, Rotary Doctors, Rotary hjälper, Rotarys Internationella Fredsforskningcenter vid universitetet i Uppsala och Rotary Shelterbox finns med där. (Rotary Shelterbox är ett system för att snabbt kunna bistå med grundläggande hjälp vid katastrofer.)
Välkomna att läsa vidare!
 
tisdag den 16 oktober 2018
Utrota polio genom Polio Plus
Rotary startade för ett antal år sedan ett program för att utrota epedemisk polio. Programmet döptes till Polio Plus. UNICEF och Bill och Milinda Gates Foundation har sedan tillkommit och stöttat programmet. Hittills har vi tillsammans satsat ett antal miljarder(!) dollar. Fortfarande finns dock epidemisk polio kvar i några få länder i Afrika och Mellanöstern men förhoppningarna är goda att målet skall vara nått relativt snart. Vår klubb sponsrar programmet bland annat genom att till våra föreläsare som ersättning för deras medverkan sätta in medel som motsvara 20 vaccinationer.
 

fredag den 20 maj 2022
Ukrainian clubs help others in need in their country

Rotary members in Ukraine ...

 
fredag den 29 april 2022
European Rotaract clubs organize to help Ukrainian refugees

Across Europe, Rotaract me...

 
torsdag den 28 april 2022
Rotary projects around the globe - May 2022

Learn how Rotary clubs are taking...

 
torsdag den 28 april 2022
A little bit of salt

A surgeon in Spain finds a ...

 
torsdag den 28 april 2022
Rotary members honored as Champions of Girls’ Empowerment

Six Rotary members were honored in Mar...

 
onsdag den 27 april 2022
Staff Corner: John Hewko

Learn more about the general secre...

 
tisdag den 26 april 2022
Rotary Statement on the War against Ukraine

R...

 
måndag den 25 april 2022
World Immunization Week: Vaccines keep communities healthy

Our progress in the f...