Klubbens artiklar på Facebook

Tornväktaren är klubbens symbol.
Se filmen.

Klubbprogram
tisdag den 26 september 2017
Klostret - 750 år

Ikväll kommer Sebastian Goksör och berättar om klostret i Ystad.
Gråbrödraklostret i Ystad grundades i mitten på 1200-talet av Franciskanerbröder. Byggnaden som i dag består av Klosterkyrkan och den östra klosterlängan är en av Sveriges bäst bevarade klosteranläggningar. Här finns sedan 1912 Ystads kulturhistoriska museum inrymt.

Anmäl till ystad-tornvaktaren@rotary.se senast söndagen före mötet.
Efteranmälan direkt till Hotell Continental på telefon 0411-13700 (och som info till ystad-tornvaktaren@rotary.se)

De som inte anmäler sig via länken nedan eller direkt till Continental får beställa mat via restaurangens á la carte matsedel.

tisdag den 3 oktober 2017
Besök av Guvernören
Ikväll får vi besök av vår nye guvernör, Peter Lindqvist.

lördag den 7 oktober 2017
Rotarygolf - Fritidsflickan

Med start 1990 har golfande medlemmar i Ystads tre Rotaryklubbar varje år tävlat om Bertil Håkanssons vandringspris, Fritidsflickan.

Årets tävling går på Ystad GK bana i Nybrostrand lördagen den 7 oktober. Anmälan senast onsdagen den 4 oktober. Mer information i bifogad inbjudan.

171007 Rotarygolf Fritidsflickan.pdf

tisdag den 10 oktober 2017
Vår nya brottslighet - välfärdsbrotten

Författaren Kerstin Ivarsson arbetar som läkare och har ett förflutet som ekonom och författaren Johan Andersson har ett förflutet som polis och arbetar som socionom. Båda har ett förflutet från Arbetsförmedlingen där de arbetat som handläggare och chefer.
De berättar på ett spännande sätt om vår tids nya brottslighet - välfärdsbrotten.

tisdag den 17 oktober 2017
Klubbsamråd
Så var det dags för klubbsamråd med vår nya president.

tisdag den 24 oktober 2017
Ego-föredrag
Ikväll kommer vår nye medlem Bengt Tegnhed att berätta om sitt liv.

tisdag den 31 oktober 2017
Ystad - Regional kärna
Ikväll kommer Susanna Winblad och berättar om Ystads framtida utveckling.

tisdag den 14 november 2017
"De skall ju ändå dö"
Gunnar Ekberg, har tio års erfarenhet från Svensk Underrättelsetjänst, talar över ett ämne som han kallat "De skall ju ändå dö".

tisdag den 28 november 2017
Högestad - Då, Nu och i Framtiden
Anna Piper, VD vid Högestad Godsförvaltning, talar över ämnet "Högestad - Då - Nu - i Framtiden"

tisdag den 5 december 2017
Julens böcker
Ikväll kommer Kerstin Rydholm och berättar om julens böcker.

tisdag den 12 december 2017
Årsmöte
Så var det dags för årsmöte i Tornväktaren Rotaryklubb.

tisdag den 19 december 2017
Julavslutning
Så var det dags att avsluta detta år med lite julmat och annat trevligt.
Ta med nära och kära så vi blir många vid detta tillfälle.

tisdag den 26 december 2017
Inställt

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: ystad-tornvaktaren@rotary.se

Hotell Continental